Zlatna pravila za pospremanje ormara: Spas u četiri gomile

Radiosarajevo.ba
Zlatna pravila za pospremanje ormara: Spas u četiri gomile
Foto: Pixabay / Pospremanje ormara

Povratak s godišnjeg odmora i skorašnji dolazak jeseni mnogi će iskoristiti za veliko spremanje ormara. 

Ako i vi spadate u onu vrstu ljudi koji "sakupljaju" krpice misleći da će im jednog dana zatrebati ili im je žao da se odvoje od njih, primijenite nekoliko zlatnih pravila. Vjerujte, nakon pospremanja ormara osjećat ćete se bolje. 

Izbacite sve stvari iz ormara. Usisajte unutrašnjost, obrišite prašinu i osvježite police rastvorom vode i blagog deterdženta. 

Započnite sa inventurom stvari - razvrstavajte ih u četiri gomile 

- Odjeća koju ćete sigurno nositi: Ove komade odmah počnite slagati u ormar

- Odjeća koju sigurno nećete nositi i nije vam žao da je odbacite: Ove komade takođe možete razvrstati u nekoliko grupa: bolje komade možete pokloniti drugarici ili donirati organizaciji poput Pomozi.ba, a odjeću u lošem stanju reciklirajte, pretvorite u krpe za čišćenje ili bacite.  Zavežljaje koje namjeravate donirati odnesite u prtljažnik automobila. 

- Odjeća za koju se dvoumite: Ovu odjeću spakujte u torbu ili kofer i sklonite. Ponovo ćete je pregledati dogodine. Ako do tada ni jedan od komada niste poželjeli, neće vam biti žao da je trajno odstranite iz ormara. 

- Sezonske stvari koje ćete nositi naredne godine: Odjeću za plažu ili druge sezonske odijevne predmete sklonite na gornje police ormara. 

Bonus trik: Iskoristite spremanje ormara da isprobate i nekoliko novih kombinacija odjeće. Svaku od kombinacija uslikajte i spremite u mobitel, kako biste ih imali pri ruci za svako ono jutro kada ne budete znali šta da obučete. 

Na kraju - odjeću osvježite vrećicama s lavandom i uživajte u pogledu na spreman ormar.  

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije