Živjela na brzoj hrani i gaziranim sokovima, pa smršala više od 90 kila

Radiosarajevo.ba
Živjela na brzoj hrani i gaziranim sokovima, pa smršala više od 90 kila
Foto: Instagram / Laura Durheim

Laura Durheim u dobi od samo 25 godina imala je 160 kilograma. Nije imala kontrolu nad vlastitom težinom, a do velikog zaokreta je došlo kada u zabavnom parku nije stala u sjedalo. Iduće sedmice krenula je na dijetu i izbacila nezdravu hranu iz prehrane.

“Otkako znam za sebe borim se s viškom kilograma. Bila sam na antidepresivima i previše spavala jer sam stalno bila iscrpljena. Nisam doručkovala, a onda bih pojela kobasicu i pitu. Ručak sam jela u McDonald’su, veliku porciju pilećih medaljona i cheeseburger. Večerala sam isto ili slično”, izjavila je Durheim.

Kroz dan bi popila od tri do pet litara Coca-Cole, a kroz dan je grickala nezdravu hranu. Liječnici su joj dijagnosticirali povišen krvni pritisak i sindrom policističnih jajnika te je upozorili da je na korak do dijabetesa.

Brat ju je motivirao da krene u teretanu.

“Bila sam prestravljena. Bojala sam se krenuti sama vježbati pa sam se držala trake za trčanje. Osjećala sam se usamljeno i po povratku kući bih plakala. Isprva sam bila ljuta. Nije mi bilo jasno zašto uopće idem u teretanu, a onda sam shvatila da to ima svoje prednosti. Ne žele svi smršavjeti, neki rade na kondiciji, neki treniraju za takmičenja, a nekima je to način da pobjegnu od djece”, prisjetila se, piše Index.

Nije htjela da je drugi gledaju pa je brzo angažirala ličnu trenericu s kojom je vježbala u odvojenom dijelu teretane. Prve rezultate je brzo uočila, a nakon 12 mjeseci je prestala piti lijekove.

“Sad obožavam teretanu. Imam samopouzdanja, ali i dalje učim. Više ne vježbam radi smanjenja tjelesne težine, već mentalnog zdravlja”, kaže.

Durheim danas ide u teretanu svako jutro i kombinira kardio trening i dizanje utega. Ima 65 kilograma, za doručak jede voće ili omlet, za ručak salatu, a za večeru najčešće povrće i povrće.

“Tokom dana popijem litre vode, a užina su mi orašasti plodovi ili voće. Istrčala sam utrku od 10 kilometara i konačno živim punim plućima. Žalim što se ranije nisam odlučila na promjenu”, zaključila je i savjetovala drugima da se ne ograničavaju i ne troše vrijeme.

“Ako niste zadovoljni sobom, krenite. Sve možete postići”, kaže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije