Zavedite je na osam načina bez da izgovorite jednu jedinu riječ

Radiosarajevo.ba
Zavedite je na osam načina bez da izgovorite jednu jedinu riječ
Pinterest / Ilustracija

Tajna je u tome da uspješno prilagodimo govor tijela situaciji u kojoj se nalazimo, tvrdi Joel Wade, profesor psihologije na Univerzitetu Bucknell.

Za Menshealth je objasnio najbolje neverbalne načine zavođenja.

1. Raširite se

Sjednite za stol s jednom rukom prebačenom preko susjednog stolice, ili se naslonite na bar tako da vam je ruka prati liniju šanka.

„Takav položaj tijela pokazuje da čovjek kontrolira lični i fizički prostor. Žene će to interpretirati kao znak dominacije, čime ćete povećati svoju atraktivnost“, tvrdi Wade.

2. Otvorite se

Muškarci koji neće prekrižiti ruke dok sjede ili stoje smatraju se atraktivnima, aktivnima i uvjerljivima, tvrdi studija Evolution and Human Behaviour.

„Izbjegavajte poze koje zatvaraju tijelo ili vas sputavaju. Umjesto toga sjednite ili stanite sa široko razmaknutim nogama te odmaknite laktove od tijela“, savjetuje Wade.

3. Smanjite osmijeh

Žene smatraju da su muškarci koji se previše smiju uplašeni ili feminizirani i to ih odbija, navodi studija Emocije.

„To ne znači da morate imati kameno lice. Žene privlače muškarci koji djeluju zabavno i pristupačno. Samo se nemojte cijelo vrijeme cerekati“, kazao je psiholog.

4. Dodirnite prijatelja

Ovlaš udarite prijatelja po leđima. Dodirivanje muških prijatelja poštujući granice znak je društvenog statusa i dominacije, što žene privlači, tvrdi studija Social Behavior and Personality.

5. Dodirujte svoje lice

„Svakih nekoliko minuta protrljajte donju vilicu ili se počešite po bradi. Na taj način ističete svoje muške atribute. Donji dio lica izravno je povezan s nivoom testosterona. Čak iako nemate isklesanu donju čeljust, ženama je dovoljno skrenuti pozornost na taj dio tijela“, pojasnio je Wade.

6. Kopirajte njezine pokrete

Nenametljivo oponašajte način na koji žena drži piće.

„Oponašanje nečijeg ponašanja na nesvjesnoj razini vas može učiniti privlačnijima čovjeku kojeg oponašate. No ne pretjerujte, jer ako oponašate previše uočljivo, to može postati odbojno“, priznaje Wade.

7. Razmijenite poglede

Muškarci koji često pogledavaju uokolo imaju veće šanse ostvariti kontakt očima sa ženom, a puno je lakše nekome pristupiti ako ste već izmijenili nekoliko pogleda, stoji u Wadeovom istraživanju. Stoga preporučuje da svakih nekoliko minuta preletite pogledom po prostoriji, a pritom pogledajte i odabranicu.

„Želite uhvatiti njezin pogled, ali ne želite da bude preintenzivan. Ako zurite, mogla bi pomisliti da ste agresivni ili čak poremećeni“, savjetovao je psiholog.

8. Pratite njezine signale

Ako ste sve dobro napravili, i ona će vam poslati signale da je zainteresirana.

„Promatrajte hoće li prebaciti kosu ili je zataknuti iza uha dok vas gleda. Ili još bolje, promatrajte hoće li podignuti obrve kad vam se sretnu pogledi. To je dobar pokazatelj da je u najmanju ruku spremna saznati nešto o vama“, objasnio je Wade.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije