Velika zabluda: U ovo vjeruju mnogi parovi, a to ih na kraju košta veze ili braka

Radiosarajevo.ba
Velika zabluda: U ovo vjeruju mnogi parovi, a to ih na kraju košta veze ili braka
Foto: Depositphotos / Ilustracija

Eksperti za veze tvrde da je veoma važno da se svaka žena fokusira na to da bude kompletna, sretna i zdrava osoba, i to bilo da je u vezi ili ne.

"Ideja da morate da zadovoljavate potrebe onog drugog i da je to ono što će vas učiniti sretnim, najveća je glupost", tvrdi porodični psiholog Hol Ranklem prenosi Kurir.

On je to objasnio na primjeru svoje supruge.

"Ja sam kompletna osoba. Ali, nemam dovoljno snage za sve. Moja supruga je također kompletna osoba. Tu gdje ja nemam snage, ima ona; i obrnuto. Tako se savršeno dopunjavamo", kaže Rankle.

Umjesto da jedno drugo "trebate", on savjetuje da želite.

Jedna od najvećih opasnosti u pronalaženju idealnog partnera jeste vjerovanje da naša srodna duša postoji tamo negdje i da će nas sudbina sigurno spojiti.

"Takvo razmišljanje ne zahtjeva nikakvu akciju s naše strane, već se na kraju svede na čekanje da nam ljubav sama dođe. To se obično ne dešava i  mnogo parova raskida upravo zato što su započeli vezu uvjereni da im je ljubav sama došla...", kaže ovaj stručnjak.

Prije nego što vas bilo ko zavoli, morate vi da zavolite sebe. Da biste bili spremni za zdravu vezu, veoma je važno da prvo radite na ličnom razvoju.

"Vaš muž ili žena vas nikada ne mogu poštovati više nego što vi možete da poštujete sebe", istakao je Rankle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije