Recepti / Za prste polizati: Punjene francuske prženice u kojima ćete uživati

28. 01. 2020. u 19:14:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0


Prženice mnogi vole. A šta ne voliti u toplom i ukusnom zalogaju. Ali, da li ste ih probali punjenje?

Donosimo vam recept za najukusnije koje ste do sada jeli. Idealne su za doručak ili večeru.

Jednostavne su za pripremu, a sigurno ćete u njima uživati.

Potrebno vam je:

-12 kriški starog hljeba
-6 listova kačkavalja
-6 listova šunke
-3 crvene paprike ili paradajza
-4 jaja
-50 mililitara mlijeka
-pola kašičice soli

Priprema:

1. Hljeb isijecite na tanje kriške. Između dvije kriške stavite po list šunke i kačkavalja. Ako ste ljubitelj, dodajte sjeckanu papriku, svježu ili pečenu, ili paradajz.

2. Umutite jaja i dodajte sol i mlijeko.

3. Ugrijte ulje u tavi.

4. U smjesu jaja i mlijeka umočite jednu pa drugu stranu hljeba, odnosno „sendviča“.

5. Pecite jednu stranu dok ne porumeni. Kada okrenete, viljuškom pritisnite hljeb da se kriške dobro zalijepe.

Uživajte!

NEMA KOMENTARA