Savjet / Za dobar doručak: Kako da pripremite ukusan tost?

24. 01. 2020. u 19:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Iako se ovdje ne radi o velikim kulinarskim umijećima, morate priznati da dobar tost i nije tako lako postići, piše tportal.hr.

Dobro pripremljeni tost, bilo namazan maslacem ili još bolje, zamotan pršutom jednostavno je toliko ukusna hrana da morate naučiti trikove oko njegove pripreme. Kako god bilo, trik ukusnog tosta krije se u nekoliko detalja.

Najvažnije je paziti na njega dok se priprema. Hljeb ne smije odmah dobiti boju, jer će se do kraja procesa prepeći, a ovo pravilo možete primijeniti kada pečete ili pohate bilo koju namirnicu.

Također, različite vrste hljeba zahtijevaju različitu temperaturu kod pečenja. Tako Brioche (francuski slatki hljeb) ne podnosi jaku toplinu, a gušći integralni hljeb to traži.

Najbolje ćete pripremiti hljeb koji je star jedan dan, savjetuje David Tanis za The New York Post. Ovisno o tome kakav toster imate, nakon nekoliko ksperimentalnih priprema ubrzo ćete pronaći najbolju temperaturu i dužinu pripreme.

U slučaju da vam baš zagori, probajte sastrugati taj dio i moguće je da uopće nećete osjećati taj nemili gorak okus. Najbolje ga je jesti odmah, dok je još topao jer hladan komad hljeba uopće neće biti ukusan.

Uz klasično serviranje s maslacem, dodavanjem džema ili meda, neki ga preferiraju zaliti maslinovim uljem. Ako volite češnjak, slobodno ga dodajte maslinovu ulju, a ako imate zrele paprike, na tanjiru vas čeka prava gozba, navodi tportal.hr.

NEMA KOMENTARA