Vodič za seks nakon razvoda za žene

Radiosarajevo.ba
Vodič za seks nakon razvoda za žene
Foto: Pinterest / Ilustracija

Ako ste pratili seriju Seks & grad, a vi ste Samantha, ovaj vodič definitivno nije za vas. Ovo je više vodič ako ste Charlotte i ako ste tijekom braka utonule u zimski san. No, što sad? Razvele ste se. I morate krenuti dalje. Ali nakon 15-20 godina buđenja uz istu osobu seks s drugim je zastrašujuć, piše zivim.hr.

 1. SEKS JE KAO VOŽNJA BICIKLOM

Kao prvo, ovo je stvarno istina. Kakav god da je bio seks u vašem braku, ako je bio, ili je nestao u vidu magle te imate samo ocvale uspomene na nešto što se zove seks, zapamtite - to ne možete zaboraviti. To je stvarno kao vožnja biciklom, znaš jednom, znaš uvijek. S time da vožnja novim biciklom može biti prava pustolovina...

 2. ON VAS ŽELI

Kada nakon razvoda dođete u škakljivu situaciju, zapamtite - on vas želi, baš vas, tebe - i to rješava pola stvari. Morate zatući tu malu napast u glavi koja se zove nesigurnost. Morate ju ubiti u korijenu, sasjeći kao korov ambrozije. A i što ako prvi put ne bude savršeno!?! Ponavljanje je majka znanja. I svaki put će biti sve bolje.

 3. (HTJELI ILI NE) VI STE 'MILF'
(osim ako nemate djecu onda ste, pretpostavljam, ILF ili što god...)

Postoji nešto izuzetno privlačno muškarcima kod starijih žena, pa još i onih koje dobro izgledaju, a pritom su majke. Inače, tko ne zna MILF je skraćenica za "Mommy I'd like to ..." i onda ide ona prosta riječ koju nećemo spomenuti (u prijevodu: Mama koju bih želio ...)

Dakle, u trenutku kad se razvedete brzo ćete shvatiti da postoji cijela ekipica koja će vam se početi javljati. Ekipica za koju nikada ne biste rekle ni da će vas pogledati, a kamoli sliniti za vama... Ta činjenica ne znači da napravite listu i krenete po redu sa svakim, nego vam samo služi za dizanje samopouzdanja. Neka sve ostane na priči. A to vam nakon godina zimskog sna prvenstveno treba. Ostalo znate - kao i voziti bicikl...

 4. BJEŽITE OD OŽENJENIH

Koliko god sam liberalna ipak smatram da nakon razvoda oženjeni ne bi smjeli imati "zeleno svjetlo", a bit će ih cijeli red, da vas utješe, da vas razumiju, da vas pohvale, da vam pomognu... da vam se na kraju zavuku u krevet. To vam ne treba, pogotovo ne nakon razvoda. Ali, istini za volju, za samopouzdanje je odlično. Kao što sam već rekla, to vam je sad najbitnije, a raste nam iz točke u točku.

5. PIĆE ILI DVA JE DOBRODOŠLO

Na "dan D", ili "iskrcavanje u Normandiji", piće ili dva je skroz ok... Ne samo iz zdravstvenih razloga koji su isto ponekad u krucijalnim životnim momentima vrlo bitni, a tu ne govorim o bubrezima i srcu, nego mentalnom miru, o opuštanju. Naravno, ovo vam ne treba ući u naviku pa da nakon dvije godine izgovarate rečenicu: "Bok, ja sam Ana i ja sam alkoholičarka..." Ali počastiti se tu i tamo je skroz ok.

 6. POČASTITE SE

A kad smo već kod čašćenja, kada se opustite i budete ok same sa sobom, počastite se. Uživajte. Napravite nešto što nikada niste. "Počastite" se s mlađim od sebe. S nekim s kim ne želite vezu, nego jednostavno samo seks. I da, molim dežurne dušobrižnike da se suzdrže od komentara, jer hrpa njih bi svaku priliku dočekala otkopčanog šlica, pogotovo kad su sigurni da žena neće znati. ALI!!! Pazite!!! Ovo je samo za one koje od Charlotte kreću prema Mirandi... To napravite samo ako vam je to zabava. Ako ste nježna dušica i volite romantiku i ljubav, prijeđite odmah na sljedeću točku.

 7. PAZITE NA SVOJE TIJELO

Velika nesigurnost dolazi zbog izgleda. U braku su neke žene možda zaboravile na sebe. Ili su izgubile volju. Ili su se vodile mišlju što ću više paziti na sebe, udala sam se... E, to je greška... GREŠKA!!! Velika greška. Uvijek moramo držati do sebe. To ne znači da morate izgledati kao Victoria Secret's model i imati 90-60-90, ali vjerujte, držanjem do sebe raste samopouzdanje. Bit ćete sigurnije, ali i zdravije. Obožavam ekipu koja me kad ne želim žderati slatko gleda blijedim pogledom Marsovca i priupita: a kaj ti glumiš tak mršava!? Pa nije u tome stvar, stvar je na kraju priče i u zdravlju. T to ne znači da morate imati strogi fitness meni i da "Torte i to" morate zaobilaziti u širokom krugu. Umjerenost je najbitnija, a kada ćete papati zdravo i još eventualno vježbati, obavile ste pola posla. Čim krenete tako živjeti, i u ogledalu ćete si izgledati duplo bolje.

 8. SEKS KAO GLAVNO JELO ILI UŽINA

U cijeloj priči svi smo različiti. Nekima je seks glavno jelo u vezi, a nekim samo užina. Nekima je prvi na ljestvici, nekima je to sporedna aktivnost... Kako god bilo, opustite se i uživajte. Seks je prirodna stvar i potreba. Nema srama, nema tabua... Život je prekratak da bi razvodom prestali živjeti. Kako je jedna moja razvedena prijateljica rekla: ja sam si spakirala kofer, super donji veš, bocu šampanjca i otišli smo na romantični vikend u toplice. Zadatak je bio probiti led. Je li joj uspjelo? Neki drugi puta u nekom drugom postu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije