Vitaminska voda osvježit će vas bolje od ičega i pravi se za tren

Radiosarajevo.ba
Vitaminska voda osvježit će vas bolje od ičega i pravi se za tren
Foto: Pixabay / Vitaminska voda

Osim visokih temperatura, toplotni talas sa sobom donosi povećan osjećaj žeđi i potrebu za osvježenjem. Kako biste sebi olakšali posljedice neprijatnih visokih temperatura, posegnite za ukusnom vitaminskom vodicom koja se pravi za čas posla.

Sastojci:

- 2 šolje borovnica
- 2 oguljene i nasjeckane narandže
- 1 šolja jagoda
- 1 oguljeni limun isjeckan na kriške
- 1 veliki krastavac isječen na kriške
- par listića bosiljka
- 3 litra vode

Priprema: Operite borovnice, ogulite narandže, limun, krastavce i sve ostalo ubacite u bokal s tri litre vode. Ostavite u frižideru minimalno dva sata i nakon toga uživajte u osvježavajućem napitku.

Citrusi će eliminirati toksine iz tijela, borovnica služi kao izvor antioksidansa, bosiljak će stabilizirati šećer u krvi, a krastavac vašem tijelu i licu dati osvježavajuće minerale.

Takozvane vitaminske vode sjajan su izvor tečnosti tokom vrelih ljetnjih dana. Ako vam se slučajno ne sviđa ova kombinacija ukusa, sastojke s kojima ćete obogatiti vodu slobodno kombiniraje po svojoj želji. Bosiljak možete zamijeniti nanom, limun limetom, a borovnice malinama ili kupinama, prenosi Srpskainfo.

Uživajte!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije