Veza vam je dobra, ali partner se povlači? Evo zašto se to događa!

Radiosarajevo.ba
Veza vam je dobra, ali partner se povlači? Evo zašto se to događa!
Priča koja je toliko česta da je već postala klišej - na početku ste imali hemiju i činilo se da je sve u redu.

Tebi se čini da se ništa nije promijenilo, ali njegove poruke i pozivi postaju sve rjeđi. Kad pokušaš napraviti planove, on se izvlači i čini se kao da ga tvoja potreba za viđanjem ljuti, piše Index.hr. Ovo je klasični primjer muškog povlačenja usred veze, a evo i zašto se to najčešće događa:

Previše mu je

Hemija je jedno, a kad smo u fazi lude privlačnosti, ne razmišljamo o posljedicama. Na početku muškarac i žena razmišljaju isto, no kad prođu leptirići, putevi nam se često razilaze. Žene su u toj fazi sklonije razmišljaju o ozbiljnoj vezi, a ako muškarac nije spreman na to, osjećat će se zarobljeno i tražiti način na pobjegne.

Postaje mu ugodno

Nije baš sve uvijek onako sivo kako se čini - nakon nekog vremena, veza postaje manje intenzivna i ulazi u mirnu fazu. Tad počinju prve naznake rutine, događaju se svađe i nesuglasice, a generalna atmosfera je puno opuštenija. Muškarci u ovoj fazi smanjuju količinu poruka i poziva, ne zato što žele izaći iz veze, nego zato što su napokon opušteni i ponašaju se onako kako se inače ponašaju kad više ne moraju impresionirati nekoga.

Nije siguran

Hemija nas može natjerati da uletimo u nešto za što nismo spremni, ili u nešto u što baš nismo sigurni. Možda nije siguran da želi vezu, možda nije siguran da želi vezu s TOBOM, a koji god razlog njegovoj nesigurnosti, muškarac će se povući čim ju osjeti.

Postoji neko drugi

Najjednostavnija objašnjenja su često najtočnija. Ako je upoznao nekog drugog, jednostavno neće moći biti fokusiran i na tebe i na novu osobu. Muškarac koji ozbiljno razmišlja o drugoj ženi uvijek se povlači, čak i kad se jako trudi to sakriti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije