Radost crvene boje: Uz Ždrepčevu Krv zima ima ukus vina

Promotivni tekst
Radost crvene boje: Uz Ždrepčevu Krv zima ima ukus vina
Promo / Ždrepčeva Krv

Kada pomislite na zimu, snijeg i novogodišnje praznike koji nam dolaze, sigurno ćete  poželjeti i miris tradicionalnog zimskog napitka koji će vas asocirati na cijelu prazničnu atmosferu. Svi će se složiti da nema ništa ukusnije od čaše kuhanog vina.

Kuhano vino će vas uvijek okrijepiti i zagrijati ako ste negdje na snijegu i planini, pomoći i kod prehlade, ali i učiniti zabavnijim trenutke koje provodite u omiljenom društvu.

Ždrepčeva Krv - undefinedPromo: Ždrepčeva Krv

Vjerovatno nikada nećete pogriješiti kada je izbor vina u pitanju za pravljenje ovog zimskog pića, pošto je činjenica da se vino kuha u cijelom svijetu i po različitim recepturama krajeva iz koga dolazi. Kada govorimo o izboru vina, postoji jedno koje se po svom originalnom i prepoznatljivom ukusu izdvaja od drugih, i savršeno uklapa u pravljenju kuhanog vina, a to je Ždrepčeva Krv iz vinarije Čoka.

Ždrepčeva Krv postoji već 50 godina i pravi se po nepromjenjenoj recepturi od čak šest sorti grožđa, a to su Vranac, Merlot, Cabernet Sauvignon, Frankovka, Muskat Hambrurg i Game.

Ždrepčeva Krv - undefinedPromo: Ždrepčeva Krv

U predstojećim prazničnim danima, pripremite sebi i voljenima Ždrepčeva krv kuhano vino po provjerenom receptu iz davnina:

SASTOJCI:
Ždrepčeva krv 0,75l
6 velikih (supenih) kašika šećera
1 kesica vanilin šećera (10 grama)
1 kesica cimeta (5 grama)
Karanfilić  
Biber crni u zrnu

PRIPREMA:

Sve sastojke pomiješati u dubljoj posudi i staviti da se kuha. Kuhati do ključanja i onda skloniti sa vatre. Sipati u čaše u koje prethodno može da se nareže po kolut narandže. Uživajte sa prijateljima u veseloj i prazničnoj atmosferi, dobro se zabavite i neka i ova zima ima ukus vina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije