Uz ovaj ludi trik pripremit ćeš kajganu na jedan sasvim novi način

Radiosarajevo.ba
Uz ovaj ludi trik pripremit ćeš kajganu na jedan sasvim novi način
Foto: Thinkstock / Ilustracija

Razbiti jaje, razmutiti, dodati sol i druge začine te pržiti na tavi ti je dosadno?

Onda iskušaj ovaj trik:

Youtuber NightHawkInLight razvio je trik s pomoću kojeg možeš spraviti kajganu dok je jaje još u ljusci. Treba priznati da ti ovaj trik neće značajno uštedjeti vrijeme – ali je sigurno cool za sve one koje žele isprobati nešto novo.

Stavi sirovo jaje u rukav duge majice ili u čarapu. Sa svake strane čvrsto zaveži rukav kako jaje ne bi ispalo. Zatim vrti jaje u tkanini kako je pokazano u videu. Prvo vrti, a potom brzo stani. Ponovi taj postupak više puta. Potom skuhaj jaje kao i inače…

A imamo i jedan trik kako bi spravila najfiniju - laganu i prozračnu kajganu. A kako bi dobila željeni rezultat nemoj koristiti mlijeko te umjesto toga dodaj mineralnu vodu u tučenu smjesu od jaja. Vjeruj nam - do najljepše, najmekše kajgane koju si ikada probala udaljena si još samo nekoliko mjehurića.

Ilustracija - undefined

Foto: Thinkstock: Ilustracija

Kako to tačno izvesti? Dodaj otprilike jednu kašiku mineralne vode po obroku (ili po jednu žlicu na svaka dva jaja). Hm, naravno, nemoj koristiti vodu s okusom. Jaja s okusom maline ili limete? Ne, hvala!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije