Ukusne ljetne namirnice koje pomažu u mršavljenju i čišćenju organizma

Radiosarajevo.ba
Ukusne ljetne namirnice koje pomažu u mršavljenju i čišćenju organizma
Znate li koje su namirnice najbolje za brzu ljetnu detoksikaciju, brže mršavljenje, ali i ugodno osvježenje?

Evo liste namirnica koje su nam svakog ljeta na dohvat ruke. 

Trešnje

Trešnje sadrže dosta vode i vlakana što ih čini idealnim ljetnim obrokom bez puno kalorija. Djeluju protuupalno, bogate su antioksidansima, a sve to skupa pomaže vam u brobi protiv suvišnih kilograma i nesanice.

Paradajz

Sadrži kalij koji uravnotežuje prehranu bogatu solima i smanjuje osjećaj nadutosti. Najbolje ih je konzumirati nekoliko sedmica prije odlaska na plažu i vaš stomak će biti ravan. 

Maline

Također su bogate su vodom i vlaknima, a ubrzavaju i rad metabolizma. Tako se kalorije brže troše, a rizik od debljanja smanjuje. One smanjuju nakupljanje opasne masti koja se taloži oko vitalnih organa.

Zeleni čaj

Blagotvorno djeluje na organizam, ubrzava topljenje masti, povećava osjećaj sitosti, ubrzava metabolizam i pospješuje rad jetre, regulira nivo šećera u krvi i snižava kolesterol pa se preporučuje kao sastavni dio detoks-menija. 

Krastavci

Idealan međuobrok ljeti, bogati su vodom koja djeluje zasitno i pomažu u bržoj detoksikaciji organizma. Ubrzavaju čišćenje mokraćne kiseline, smanjuju upalne procese i osjećaj vrućine. Preporučuje ih se jesti svakodnevno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije