Ubice strasti: Loša higijena, previše pažnje, ljubomora, buka...

Radiosarajevo.ba
Ubice strasti: Loša higijena, previše pažnje, ljubomora, buka...
Za svaku kritiku recite partneru pet pohvala. Tako će svađa završiti “vrućim” pomirenjem umjesto da bude ubica libida, pokazuje američko istraživanje.

Osim toga, parovi koji su se svađali u omjeru 1:5 su u 94 posto slučajeva ostali u braku duže od deset godina.

"Ako se par nikad ne svađa, strasti će se prije ili poslije ugasiti jer barem jednom partneru nisu ispunjenje njegove želje", upozorava psihologinja Denise Knowles, piše Mirror.

Previše pažnje može biti “hladan tuš”

“Odgovara li ti ovaj položaj?”, “Je l’ ti se svidjelo ovo?”, “Hoćeš li možda malo vode?” i slična zapitkivanja ugasit će i najzagrijanije. Ipak, rješenje je jednostavno. Prigušenim glasom recite partneru da mu dobro ide i da ćete mu tijelom pokazati ako želite da vas drukčije dira i ljubi.

Strah od "buke"

Strah da vas komšije ili cimeri čuti dok vodite ljubav također može biti kočnica u prepuštanju strastima. Utišajte se tako da počnete grickati partnerov vrat, ramena ili ovratnik košulje.

A ako je krevet preglasan - preselite se, recimo, na tepih. Kako nedostatak samopouzdanja zbog nekoliko kilograma ne bi ugasio želju za seksom, kupite zavodljivije rublje koje ističe vaše atribute, a prikriva nedostatke.

Pretjerana ljubomora

Bez obzira na to je li se razočarao u prošlosti ili se samo osjeća nesigurno, posesivnost partnera je grozan ubojica libida. No uvjerite li ga da se nema čega bojati, popustit će “stisak” prije no što će ga ljubomora otjerati.

Osjećaji, a ne prigovaranje

Što više prigovarate, to će loše navike biti smrtonosnije za strasti. Zato ga upozorite na, npr., ostavljanje prljavih čarapa po stanu kad ste oboje opušteni i pritom govorite o tome kako se vi osjećate.

Riješite higijenu

Loš dah, netuširanje i prljava odjeća najbrže će ugasiti seksualnu želju. Umjesto da ga kritizirate, odvedite ga na seks-tuširanje i recite mu koliko vas uzbuđuje kada je svježe obrijan, dotjeran i mirisan.

Ko još ima vremena za seks?

Čišćenje, posao, briga za djecu i ostali svakodnevni zadaci najčešća su prepreka seksu jer ih treba odmah riješiti. Odvojite večer u tjednu za sebe kao par. Otiđite u kino i na kraju se posvetite seksu.

Pohvale i samo pohvale

Uzimanje partnera zdravo za gotovo oboje će brzo ohladiti. Ako mislite da vas ne cijeni, počnite hvaliti partnera. Sigurno će uzvratiti, a onda će se i strasti rasplamsati.

Karakteri se ne osuđuju

Rečenice koje počinju s: “Ti uvijek” i ”Ti nikada” teško se zaboravljaju, a osuđuju karakter, a ne ponašanje, pa zato ni ne rješavaju problem. Zbog takvog prozivanja partner će reagirati u samoobrani.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije