Trikovi koji učinkovito pomažu kod natečenih i podbuhlih očiju

Radiosarajevo.ba
Trikovi koji učinkovito pomažu kod natečenih i podbuhlih očiju
Foto: Pexels / Ilustracija
Natečene i podbuhle oči mogu biti uzrokovane mnogim stanjima, no ne izgledaju nimalo lijepo niti pak privlačno.

Koža ispod očiju vrlo je osjetljiva i tanka pa se na njoj najprije pojavljuju znakovi umora, a alergije, stres, pretjerano plakanje, hladnoća, preslana hrana, umor ili pak neprospavana noć samo su neki od uzroka koji mogu izazvati vrećice ispod očiju.
 
Na svu sreću, postoje mnogi trikovi i 'kućni' lijekovi koji dokazano pomažu kod ovog problema, a osim toga djeluju i vrlo brzo. Neke od tih trikova donosimo u nastavku. 

Hladna kašika

Ostavi dvije hladne kašike u frižideru na nekoliko minuta ili još bolje, preko noći, a zatim ih prisloni uz zatvorene kapke. Otečenost oko očiju vrlo će brzo nestati, a ovo je jedan od vrlo učinkovitih trikova koji pomaže kod podbuhlosti nakon buđenja ili pak kod uklanjanja tragova od plakanja.

Vrećice čaja

Dvije vrećice čaja ostavi u vrućoj vodi nekoliko minuta, malo ih ostavi da se ohlade i zatim ih stavi na oči kao obloge. Drži do tri minute. Prirodni kofein koji se nalazi u čaju utjecati će na krvne žile te smanjiti otečenost.

Lagana masaža

Ako ti ništa drugo nije pri ruci, možeš iskoristiti vlastite prste i masirati područje ispod očiju. Lagano tapkanje prstima smanjiti će nakupljanje tekućine i podbuhlost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije