Trik kojim palačinci nikada neće biti žilavi

Radiosarajevo.ba
Trik kojim palačinci nikada neće biti žilavi
Foto: Zadovoljna.hr / Palačinke

Palačinci su jedan od najčešće spravljanih deserata, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

U receptu prema kojem većina nas radi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cijela u smjesu, ali razdvojite li bjelance i žumance, dobit ćete nikad mekanije palačinke, piše portal Zadovoljna.hr.

Postupak:

1. Napravite smjesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmjenom tako da bjelance odvojite od žumanca koje umutite u smjesu, a bjelance stavite na stranu.

2. Kada ste u smjesu stavili sve sastojke (osim bjelanca) i dobro ih promiješali, od bjelanca napravite mekše tučeni snijeg (niti mekani niti čvrsti) te ga dodajte smjesi.

3. Snijeg zatim vrlo nježno umiješajte u smjesu, najbolje mutilicom. Snijeg od bjelanaca palačincima će dati pjenastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, odnosno neće postati žilave, navodi portal Zadovoljna.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije