Tri vrste povrća koje trebate izbjegavati ako želite smršaviti

Radiosarajevo.ba
Tri vrste povrća koje trebate izbjegavati ako želite smršaviti
Pixabay / Ilustracija
Ako želite sačuvati dobro zdravlje i učinite najviše što možete za kosu i nokte, vaša ishrana bi trebalo da bude zasnovana na povrću koje je puno vitamina i minerala i često niskokalorično.

Mnogi nutricionisti često klijentima govore da mogu da jedu povrća koliko god žele, što i nije u potpunosti tačno, otkrivaju stručnjaci Harvardove Škole za javno zdravlje "T.H. Chan", koji su sproveli istraživanje u vezi sa navikama u ishrani 130.000 odraslih ljudi.

Istraživanje je trajalo 20 godina, a svake četiri godine ispitanici su izvještavali naučnike o svojim navikama i mjerili kilažu svake dve godine kako bi istraživači mogli da zabilježe zbog čega su se ugojili, zadržali istu kilažu ili smršali.

Zahvaljujući detaljnim podacima, istraživači su uspjeli izdvojiti namirnice koje loše utječu na našu figuru, a među njima se našlo i povrće koje su proglasili kao najgore.

Riječ je o kukuruzu, pored kojeg se na listi našlo i ostalo povrće puno skroba, poput krompira i graška, piše She Finds.

Ako želite da smršate ili zadržite trenutnu kilažu, držite se, dakle, zelenog povrća, paprika i šargarepe, a skrob ostavite za neke bolje dane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije