Tri modna trenda kojima je odzvonilo u 2019. godini

Radiosarajevo.ba
Tri modna trenda kojima je odzvonilo u 2019. godini
Instagram / Ilustracija
S ovom godinom neki modni odabiri polako odlaze u zaborav te ih zamjenjuju novi koje jedva čekamo vidjeti jer će se i oko njih zasigurno lomiti koplja. Sviđali se ovi modni trendovi nama ili ne, viđali smo ih stalno na svjetskim zvijezdama.

Istaknuti logo

Ilustracija - undefined

Instagram: Ilustracija

Većina dizajnerskih brendova prošle je godine izbacila kolekciju u kojoj je logo bio itekako istaknut te je bio jedan od vodećih trendova cijele godine. Mnoge trendseterice su odabrale baš takve komade i nisu se osvrtale na komentare čak ni kad su od glave do pete bile odjenute u - logo. No čini se kako ćemo ove godine gledati ipak manje ovakvih komada.

"Ružne" patike

Ilustracija - undefined

Instagram: Ilustracija

Robusne i predimenzionirane patike su bile najpopularnija obuća u 2018. godini. Osim brojnih dizajnerskih imena i high street brendovi su predstavili svoje modele. Ni brojne poznate Bosanke i Hercegovke nisu odoljele ovom must have paru, ali izgleda da se ove godine ipak vraćaju jednostavniji i klasičniji modeli.

Male sunčane načale

Ilustracija - undefined

Instagram: Ilustracija

Umjesto do tada popularnih velikih sunčanih naočala, počele su se nositi male, koje su nas podsjetile na Neove iz Matrixa, odnosno devedesete godine prošlog stoljeća kad im je slava bila na vrhuncu. Tako su ih prošlog ljeta nosile ne samo žene već i muškarci. Ove 2019. godine bi se u modu trebali vratiti klasični okviri, piše portal 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije