Tri činjenice koje treba znati o seksu za jednu noć

Radiosarajevo.ba
Tri činjenice koje treba znati o seksu za jednu noć
Pinterest / Ilustracija
Svima nam se barem jednom dogodilo da se u dužim periodima usamljenosti i uzavrelih strasti poželimo upustiti u seks za jednu noć.

No postavlja se pitanje: hoćete (možete) li se ujutro probuditi bez krivice i još bitnije - bez emocija prema osobi s kojom ste spavali?

Cosmoplitan donosi 3 činjenice o seksu za jednu noć:

1. Muškarci i žene shvaćaju emocije na posve drugačiji način. Daleko veći broj muškaraca, nego žena, može imati seks bez emocionalne predanosti. Prije nego se prepustite trenutku, razmislite možete li to podnijete bez posljedica, baš kao što će on.

2. Usputni je seks odraz prijašnjih bolnih veza, stoga ne želite biti ranjivi kao u dugoj vezi. Pripazite ako još uvijek gajite osjećaje prema bivšem pa ih se nastojite riješiti mijenjanjem partnera. Hoće li usputni seks popuniti prazninu?

3. Ako vas muškarac privlači i ostvarili ste komunikaciju, tada će on pokušati vidjeti koliko daleko može ići. Što ako se seks dogodi prerano? Pitat ćete se jeste li i s drugima završili u krevetu kao i s njim. Što prije 'popustite', manje će muškaraca planirati budućnost s vama. A ako vam se čini da bi baš on mogao biti više od avanture, dobro odvagnite hoćete li se brzo prepustiti strasti.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije