Tri bezopasna načina pomoću kojih ćete se riješiti insekata u kući

Tri bezopasna načina pomoću kojih ćete se riješiti insekata u kući
Arhiv / Mravi / Ilustracija
Riješiti vaš dom od insekata pomoću otrova veoma je lagano, ali pritom i vrlo opasno, posebno ako kod kuće imate djecu i kućne ljubimce.

Ipak, ne brinite, i u takvim situacijama postoje prirodna rješenja, a Uspješna žena vam donosi nekoliko savjeta kako da se jednom i zauvijek riješite nezvanih gostiju uz pomoć potpuno bezopasnih sredstava.

Bubašvabe

Isijecite crni luk na sitne komade i pomiješajte ga sa sodom bikarbonom. Stavite smjesu na mjesta gdje se skupljaju bubašvabe. Ako je neophodno ponovite postupak.

savjeti_insekti_trikovi.jpg - undefined

Mravi

Pospite kukuruzno brašno, količinu prstohvata, na mjesta gdje ste sigurni da će mravi unijeti plijen u svoja gnijezda i pojesti ga. Rezultati ovog metoda bit će vidljivi nakon nekoliko sedmica.

savjeti_insekti_trikovi1.jpg - undefined

Komarci

Nanesite ulje na čistu spužvu, koju zatim trebate spustiti u teglu, poklopiti je i ostaviti da odstoji 24 sata. Nakon toga sklonite poklopac kako bi miris ulja ispunio prostoriju.

savjeti_insekti_trikovi2.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije