Svjetsko a naše: Na tržištu ponovo bosanska 'nutela' - Agrokomercova MAZA

K. S.
Svjetsko a naše: Na tržištu ponovo bosanska 'nutela' - Agrokomercova MAZA
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo: Detalj sa današnje prezentacije MAZA-e
Kompanija AC Food iz Velike Kladuše lansirala je na tržište krem namaz MAZA, a riječ je o nekadašnjem brendu prehrambene industrije Agrokomerc koji je 1980-tih godina punio police domaćih samoposluga.

Za razliku od nekadašnje, nova MAZA ima unaprijeđenu recepturu.

“MAZA je donijela revoluciju na tržištu krem namaza u BiH, jer je to prvi proizvod koji koristi pamukovo umjesto palminog ulja. Europski tehnolozi napravili su novi recept za MAZA-u”, pojasnila je novinarima na današnjoj prezentaciji MAZA-e direktorica prodaje, marketinga i razvoja kompanije AC Food Lejla Čorhodžić.

Precizirala je da su na tržište plasirana tri okusa: MAZA sa 30 posto lješnjaka, MAZA sa 20 posto lješnjaka i MAZA sa crunchy hrskavim žitaricama.

Napominje da je oko 800 prodajnih mjesta u Bosni i Hercegovini već napravilo narudžbe proizvoda, a da se svakodnevno javljaju i novi zainteresirani kupci.

Čorhodžić napominje da je i izvoz planiran te da su potencijalni kupci zatražili uzorke MAZA-e.

Direktor Direkcije za marketing i razvoj AS Holdinga Edo Numić da je MAZA rezultat 16-mjesečnog napornog rada cijelog tima AC Fooda.

“Pažljivo smo birali sorte lješnjaka i ostalih sastojaka i specijalni postupak proizvodnje daju ovom proizvodu fantastičan okus”, napomenuo je Numić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije