Svako doba nosi svoju: Poze u seksu koje treba isprobati s 20, 30, 40, 50 i 60 godina

Radiosarajevo.ba
Svako doba nosi svoju: Poze u seksu koje treba isprobati s 20, 30, 40, 50 i 60 godina
FOTO: Screenshot / Ilustracija

Od misionarske do poze 69, svako doba nosi svoju omiljenu ili najidealniju pozu u seksu.

Kad ste u 20-im

U ovom životnom dobu, vjerovatno vam bolovi u leđima, kostima i zglobovima ne predstavljaju problem. A to znači da možete da se poigrate kako želite. Pripazite na preuranjenu ejakulaciju, pa izbjegavajte misionarsku pozu i "doggy style". To su poze u koje mogu da dovedu do preuranjene ejakulacije zbog dublje penetracije.

Ako vam je to problem, isprobajte pozu gdje je žena gore, a muškarac leži, kako bi ona kontrolisala brzinu, dubinu penetracije i "odložila" orgazam. 

U 30-im godinama

U ovim godinama nema potrebe za usporavanjem tempa. Isprobajte "doggy" s malim pomakom. Ako želite da izbjegnete povrede, neka muškarac stoji, a žena neka se koljenima nasloni na kauč, a rukama na naslon.

U 40-im godinama

U ovim životom dobu već smo dovoljno sigurni u svom tijelu i to je najbolje vrijeme za isprobavanje novih poza i učvršćivanjem veze s partnerom. Dodatni plus je što ćete u ovim godinama vjerovatno imati i jače erekcije, ali možda će trebati malo više vremena da do nje dođe. Zato predigra igra važnu ulogu.

Isprobajte pozu "69". Oralni seks neka vam bude najvažniji. 

Žene u ovim godinama mogu da osjete vaginalnu suhoću, pa malo dodatnog oralnog seksa nikome neće ići na odmet.

Isprobajte i sjedeću pozu gdje ste oboje okrenuti jedno prema drugom i sjedite.

U 50-im godinama

U ovim godinama erektilna disfunkcija je čest problem. Istraživanja pokazuju da trećina muškaraca između 50 i 64 godine ima taj problem. Ovdje su najbolje sve pozicije u kojima je muškarac gore.

"Čvrsta misionarska" poza je dobar odabir. Muškarac je gore, a žena svoje noge obmota oko njegovog struka i čvrsto stisne. Još jedna dobra stvar je jutarnji seks, jer je tada erekcija najsnažnija.

U 60-im godinama

Tu bi trebalo da se pazi na tijelo. Udobne poze će smanjiti rizik od povrede. Ako imate problema s bolovima u leđima, artritisom i drugim, vjerovatno imate problema s nekim pokretima. Mogući su i problemi s održavanjem erekcije.

Pokušajte s "mekanom penetracijom". Koristite lubrikant. Isprobajte pozu u kojoj oba partnera leže. Žena je okrenuta leđima prema muškarcu, piše Prva.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije