Susret rođaka nakon 75 godina: Mislili jedan za drugog da je preminuo u holokaustu

Radiosarajevo.ba
Susret rođaka nakon 75 godina: Mislili jedan za drugog da je preminuo u holokaustu
Foto: People / Susret Morrisa Sane i Simona Mairowitza

Dva rođaka, koji su mislili jedan za drugog da je preminuo tokom holokausta, susreli su se nakon 75 godina, piše portal People.

Više od 75 godina, Morris Sana je živio u uvjerenju da je njegov rođak i najbolji prijatelj Simon Mairowitz mrtav. Ali u subotu, 28. septembra, 87-godišnji Sana i 85-godišnji Mairowitz su imali emotivan susret u Izraelu.

Dva rođaka su napustili Rumuniju, nedugo prije početka nacističke invazije na ovu zemlju 1940. godine. Bili su primorani da sa svojom porodicom napuste ovu državu.

Sana je odrastao u ubjeđenju da je njegov rođak preminuo u jednom od evropskih logora tokom Drugog svjetskog rata. Isto to je mislio Mairowitz za Sanu.

Nekoliko decenija poslije, bratična i kćerka Morrisa Sane su stupile u kontakt preko Facebooka. Nakon toga je uslijedio susret u Tel Avivu.

Trenutak njihovog susreta je snimljen. Emotivno su govorili o trenutku kada su morali da se razdvoje, navodi portal People.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije