Super trik za guljenje bijelog luka koji će vas raspametiti: Očistite ga brzo i lako

Radiosarajevo.ba
Super trik za guljenje bijelog luka koji će vas raspametiti: Očistite ga brzo i lako
Foto: Printscreen / Odličan trik za čišćenje bijelog luka

Jedna je korisnica Twittera pokazala kako ona guli bijeli luk i proces traje doslovno nekoliko sekundi.

Bijeli luk je dosta zeznuto oguliti jer je podijeljen u režnjeve, pa su ti režnjevi presvučeni tankom kožom, preko koje je još i ljuska… Ne čudi, stoga, što na internetu doista možete pronaći pregršt trikova i tehnika “uradi sam”, od kojih mnoge donekle i pomažu.

Neki bijeli luk zgnječe nožem pa uklanjaju ljusku, dok ga drugi stave u zatvorenu posudicu i tresu dok ljuskice ne otpadnu same. Svatko ima neku svoju metodu kojom olakšava taj zamoran posao.

Jedna je korisnica Twittera pokazala kako ona guli bijeli luk i proces traje doslovno nekoliko sekundi. Sve što trebate učiniti je uzeti cijelu glavicu u jednu ruku, oštar nožić u drugu i njegov vrh zabiti dublje u režanj te ga doslovno izvući van iz ljuske. “Kao osobi koja jede puno korejske hrane, ovo je najbolja metoda za guljenje bijelog luka”, napisala je tviterašica Valentina.

Njezin se jednostavan trik svidio 313.000 ljudi, a više od 100.000 je snimku i podijelilo dalje. Korisnici su oduševljeno komentirali da jedva čekaju tehniku i sami isprobati: “Ovo je hipnotizirajuće”, “Sada se osjećam kao idiot”, “Wow, ovo je revolucionarno, jedva čekam i sam probati” 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije