Sunce i more vam je isušilo kosu: Žene su poludjele za ovom maskom koja je obnavlja

Radiosarajevo.ba
Sunce i more vam je isušilo kosu: Žene su poludjele za ovom maskom koja je obnavlja
Foto: Pixabay / Ilustracija

Sunce i more mogu oštetiti vlasi kao malo koji drugi faktor. UV zrake i sol koju često nakon kupanja u moru ne biste ni isprali, nisu najsretnija kombinacija za vašu kosu - ako ste i ovoga ljeta namjerno kosu ostavljali onako "od mora", a okolo se hvalili prirodenim plažnim valovima, uskoro bi vam se to moglo obiti o glavu.

Ne samo da dolazi jesen, a s njom i povećano opadanje vlasi, već s prvom burom do izražaja dolazi i - isušenost. Vaša nekad glatka i podatna kosa počet će stršati kao metla, a nema tog češlja koji bi ju tada raščešljao...

Možete očajavati, potrošiti gomilu novca na skupe proizvode koji garantiraju "wow" efekt, a možete pribjeći i onome što imate u kući, a neočekivano je korisno kod sličnih "problema". Sve što vam treba za bazu maske za kojom su poludjele i žene na društvenim mrežama je - banana.

Najjednostavniji recept za ovu masku iz kućne radinosti pronašli smo na blogu Hair Buddha, čija autorica nudi još recepata iz prirode za zdravu i poželjnu kosu, piše Slobodna Dalmacija. Ovaj s bananom vrijedi isprobati - možda je najjednostavniji od svih, brz i učinkovit.

Biljna ulja koja njeguju kosu: Za jačanje i protiv opadanja kose

Sastojci:

- jedna zrela banana

- 2 kašikice kokosovog ulja

- 2 kašike meda

- 1/2 šoljice kokosova mlijeka ili jogurta

- 1 kašikica maslaca

- 1 žumanjak jajeta

Postupak:

Izmiješajte sve sastojke, bananu prethodno "tacajte". Možete sve staviti i u blender. Masku nanesite od korijena prema vrhovima kose, zatim ju zamotajte i stavite kapicu za tuširanje. Pustite da djeluje oko 30 minuta, potom isperite i nastavite uobičajenu rutinu pranja.

Učinci "banana maske"

- dubinski hidratizira vlasi,

- kosa je meka, podatna i sjajna,

- potiče rast kose,

- pomaže kod naelektriziranoisti,

- pomaže kod ispucalih vrhova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije