Šta o vama govore vaši najmrži kućni poslovi

Radiosarajevo.ba
Šta o vama govore vaši najmrži kućni poslovi
Foto: Pixabay / Ilustracija

Svako od nas pojedine kućne poslove obavlja sa manje ili više volje, a ima i onih koje najmanje volimo da radimo.

Evo šta upravo ti omraženi poslovi govore o vama:

Spremanje ormara - vi ste optimista

Na prelasku godišnjih doba poželite da presložite stvari u ormaru, ali sve ostane samo na želji. U njemu još čuvate odjeću staru i po dvadesetak godina, koju vam je žao da bacite jer mislite da će vam kad-tad ponovo zatrebati, ili zbog uspomena koje vas vezuju za nju.

Čišćenje frižidera - perfekcionista ste, ali ste neuredni

Da, i to je moguće, zbog toga što perfekcionista uglavnom neće da uradi nešto u šta nije siguran da će biti savršeno. Međutim, ako vam je frižider toliko pretrpan da se teško snalazite u njemu, to je znak da bi trebalo malo manje da budete strogi prema sebi.

Ribanje kade - spontani ste i izbjegavate dugoročne planove

Živite od danas do sutra i ne razumijete one koji se snalaze samo uz pomoć rokovnika ili sekretarica. Tako i naporno pranje kade najradije ostavljate za sutra.

Pranje suđa - vi ste kreativac

Tako pristupate i kreiranju obroka, ali i slaganju (i ostavljanju) prljavog suđa nakon njihove pripreme. Dok kuhanju sa radošću posvećujete sate, ponekad vas čak mrzi da sudove složite u mašinu za suđe, ako je imate. U slučaju da je nemate, oni su vaša prava noćna mora.

Ribanje pločica u kupatilu - širokog ste uma

Čini vam se da je vaše kupatilo uvijek dovoljno čisto. Pravite se da ne primjećujete prljavštinu na pločicama. Sa prašinom se hvatate ukoštac tek prilikom mijenjanja rasporeda u kupatilu ili velikog spremanja stana. Važni su vam detalji, ali ne i uklanjanje prljavštine, piše B92.

Usisavanje - umjetnička ste duša

Kad ste primorani da usisavate, trudite se da uhvatite ritam u pomjeranju crijeva gore-dolje ili se divite linijama koje ostaju za usisivačem. Uvijek ćete vikend prije provesti čitajući, pišući, crtajući, plešući, pjevajući...

Brisanje prašine - realistični ste

Tako pristupate i prašini kao pojavi - zašto je brisati, kada će ona ponovo da padne. Doduše, tako možete da se zapitate i u vezi jela, ali ne... Prašina je dosadna i radije ćete reorganizirati ili skloniti, pa i prodati stvarčice na koje je napadala, nego što ćete je sakupljati krpom, pa tresti kroz prozor, pa je ponovo brisati... Već ste se umorili, zar ne?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije