Spremne za 10 minuta: Čizkejk čokoladne kuglice od TRI sastojka

Radiosarajevo.ba
Spremne za 10 minuta: Čizkejk čokoladne kuglice od TRI sastojka
FOto: Zdravija / Čokoladne kuglice

Jede vam se nešto čokoladno, zdravo i sa teksturom koja podsjeća na čizkejk? Ukoliko je vaš odgovor da, imamo savršen recept za koji su vam potrebna samo tri sastojka i samo 10 minuta vašeg vremena.

Riječ je o super zdravim čizkejk čokoladnim kuglicama. Kada ih budete jeli, imaćete osjećaj kao da jede čokoladni čizkejk sa kikirikijevim puterom, a zapravo ćete pojesti zdravu grickalicu koja će utažiti vašu glad za slatkim.

Osim što ih možete jesti kao zdravu grickalicu kod kuće, ili na poslu, ove kuglice su odlične i kao lagani obrok nakon treninga. Zasitiće vas, a nećete imati želju da pojedete više nego što bi trebalo.

Evo šta ide od sastojaka i kako pripremiti ove čokoladne čizkejk kuglice koje će vas garantovano oduševiti.

Sastojci:

120 g krem sira
¼ šolje kikiriki putera
2 supene kašike meda (javorovog sirupa ili drugog zaslađivača po želji)
½ šolje mrvica čokolade (najbolje od od tamne čokolade)

Priprema:

Prije pripreme kuglica, izvadite sve sastojke par minuta na sobnu temperaturu da omekšaju. U zdjelu stavite sve sastojke i mješajte kašikom dok ne dobijete kompaktnu smjesu za  oblikovanje.

Oblikujte dlanovima kuglice i opciono ih uvaljajte u čokoladne mrvice.

Kuglice poredajte na tanjir za serviranje i ostavite u frižideru na neka dva sata, dok ne budu čvrste.

Možete ih čuvati u frižideru u hermetički zatvorenoj posudi.

Jedan od sastojaka ovog recepta je i kikiriki puter koji je prava riznica zdravlja. Monozasićene masti, mnoštvo vitamina i minerala, proteina i vlakana nalazi se u kikiriki puteru, zbog čega ćete, između ostalog, ostati duže siti, podsjeća Zdravija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije