Spremite se - ovu "frizuru" će svi nositi ovog proljeća

Radiosarajevo.ba
Spremite se - ovu "frizuru" će svi nositi ovog proljeća
Foto: Pinterest / Ilustracija
Nakon burne i neprospavane noći, jedna holivudska zvijezda odlučila se pojaviti na crvenom tepihu s nepočešljanom kosom i sada su svi totalno poludjeli za tom "frizurom".

Moda osamdesetih se vratila - raščupana kosa puna volumena, gdje "svaka dlaka svoju politiku vodi" trenutno je najpopularnija stvar u Hollywoodu.

I vjerovali ili ne - holivudske žene su spremne dati veliku sumu novca baš kako bi izgledali raščupano. 

Ovaj tip frizure ipak dobro stoji djevojkama koje imaju tanku i ravnu kosu upravo zbog volumena i izlomljene teksture. Samo nemojte pretjerati jer je tanka linija između neuredne i neraščupane kose.

Kako je napraviti? Na mokru kosu nanesite malo pjene, izlomite kosu i osušite je fenom tako što ćete glavu nageti prema naprijed. Ako imate figaro, probajte uviti nekoliko pramenova, ako ne - probajte rukom, jer ne trebaju vam lokne već samo tekstura. 

Preporučuje se i malo kreme za volumen ili šampon za suho pranje kose koji također može napraviti čuda po pitanju volumena i zbog kojeg bi raščupana kosa duže trajala. 

Ova frizura stoji dobro i na dugoj i kratkoj kosi, ali budite oprezne - da ne pretjerate!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije