Znakovi tijela: Evo šta predstavlja bol u donjem dijelu leđa, ramenima ili kičmi

Radiosarajevo.ba
Znakovi tijela: Evo šta predstavlja bol u donjem dijelu leđa, ramenima ili kičmi
Foto: Profimedia / Ilustracija
Leđa predstavljaju mješavinu simbola i značenja. Ona su naša "deponija loših osjećanja" gdje sahranjujemo brige, negativna iskustva, bol i konfuziju.

Evo šta znači koji bol u leđima:

Gornji dio leđa

Gornji dio leđa podrazumijeva područje ispod ramena do lopatica. Ovo područje odražava period nakon sazrijevanja ili fazu unutrašnjeg i ličnog razvoja, neriješena pitanja koja ovdje nagomilavamo neizbježno su povezana sa našim osjećanjima ili konfuzijom oko nas samih.

Takvi aspekti kao što su ljubav i toplina u odnosu na dragu osobu, koju ne možemo izraziti i stoga je krijemo, ili obrnuto, iritacija i ravnodušnost su zatvoreni na leđima.

Ova osjećanja traže izlaz, ali ako se stalno ignorišu ili poriču, oni će se akumulirati i manifestovati kao bijes.

Napeti mišići gornjeg dijela leđa formiraju oklop. Taj oklop se puni bijesom, prvo prema sebi a zatim prema okolini. 

To svjedoći o nagomilavanju zlobe i ogorčenosti. Zadebljan i poguren gornji dio leđa ukazuje na početak starosti.

Bol u gornjem dijelu leđa može da znači da radite ono što ne želite, da osjećate razočaranje i iritaciju zbog situacije u kojoj ste se našli.

Sredina leđa

To je mala površina leđa u projekciji solarnog pleksusa, u kojoj se često dešava neravnoteža. Bol u ovom dijelu leđa često je rezultat balansiranja između ličnog aspekta bića sa vanjskim svijetom.

U ovom dijelu leđa krije se naša prirodna blokada, tačka zadržavanja energije, koja odražava našu unutrašnju otpornost na starenje, uskraćivanje odgovornosti ili našu sopstvenu smrtnost.

Ako vas boli ovaj dio leđa to znači da morate da se izborite sami sa sobom. Ako imate problem sa egom, boljet će vas srednji dio leđa.

Donji dio leđa

Ova oblast se proteže od projekcije solarnog pleksusa do trtice i predstavlja završno sazrijevanje prije rođenja. Kada su proučavali slučajeve bola u donjem dijelu leđa, ispostavilo se da se najčešće javljaju u situacijama koje nas podsjećaju da starimo: rođendane (velike i okrugle brojke), dječije mature, odlazak djece do kuće, odlazak u penziju i td...

Iako se uzrok bola u donjem dijelu leđa vezuje za teške radove, dizanje velikog tereta, veća vjerovatnoća je da je slabost ovog područja već bila prisutna i samo se manifestovala sa povećanim naporom.

Bol u donjem dijelu leđa često svjedoči o strahu od starenja, te velikoj želji da se ostane mlad i energičan, piše Kurir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije