! / Sezona godišnjih odmora je zvanično otvorena: Kako se pripremiti za ljeto?

28. 06. 2019. u 11:38:00 Radiosarajevo.ba

Shares:13

Prilikom pakovanja u torbu uvijek ide ono najvažnije, a to su: putne isprave, zdravstvena knjižica, putno zdravstveno osiguranje i putna apoteka.

Bez obzira da li putujete na morsku obalu za vrijeme odmora ili ostajete u hladovini rijeka i bazena neke proizvode je važno imati uz sebe.

1 - Zaštita od sunca: Istraživanja su pokazala da štetne efekte na kožu imaju ne samo UV-A i UV-B sunčevi zraci, nego i infracrveni IR-A zraci koji prodiru u najdublje slojeve kože, dovodeći do njenog oštećenja i prijevremenog starenja. Ladival® pruža trostruku zaštitu kože od UV-A, UV-B i IR-A zraka sprečavajući sve štetne efekate koje mogu da izazovu na koži (crvenilo i opekotine od sunca, stvaranje fleka, pjega i bora). Uz to djeluje i preventivno na pojavu alergija na sunce, te njeguje i hidrira kožu. Ladival ne sadrži štetne emulgatore, konzervanse i boje, pa je posebno pogodan za djecu i osobe sa osjetljivom kožom. U širokoj kolekciji nalaze se proizvodi za zaštitu i njegu dječije kože koji imaju povećanu vodootpornost.

2 - Zaštita od stomačnih tegoba: Probiotici su preparati za obnavljanje crijevne flore. Sprečavaju crijevni disbalans koji može da nastane usljed promjene načina ishrane, klimatskih uslova ili infekcija virusima. Koriste se preventivno 3-5 dana pred polazak na put, kao i sve vrijeme puta, kako biste spriječili stomačne tegobe na putovanju. Zahvaljujući optimalnom broju probiotskih bakterija, za održavanje zdravlja probavnog trakta, dovoljna je samo jedna Probiotic® kapsula na dan.

3 - Antipiretici: Lijekovi protiv bolova i povišene temperature.

4 - Povrede: Za površinske rane, posjekotina (flaster, gaza, zavoj, sredstvo za dezinfekciju).

5 - Dobro rapoloženje.

I naravno, uzmite najbolje od ljeta!

NEMA KOMENTARA