Seks se mijenja što je veza duža i to na četiri načina

Radiosarajevo.ba
Seks se mijenja što je veza duža i to na četiri načina
Foto: Instagram / Ilustracija

Što smo duže s jednom osobom i naš seksualni život se mijenja i evoluira. Hoće li u vašem slučaju to biti na dobro ili loše, prosudite sami. Evo što se događa sa seksualnim životom kada dvije osobe održavaju dugogodišnju vezu…

Naučite da komunicirate

I vrapci na grani već znaju da ni dobar ni loš seks nisu zasluga ili krivica samo jednog partnera. Seks bi trebalo da se temelji na komunikaciji i izražavanju želja, a dublju komunikaciju svakako ćemo lakše uspostaviti s nekim koga volimo i s kime smo emocionalno povezani.

Naučite šta volite

Upravo zbog ovoga je važno komunicirati. Ponekad je zabavno provoditi sate istražujući šta partner voli, ali često je najbolje neke stvari jednostavno reći. Što ste duže s partnerom, postaje vam bitnije da naučite kako da ga zadovoljite – što je i logično, jer onoga prema kome osjećamo dublje emocije, želimo da usrećimo na svaki način (a trebalo bi da i on želi isto), piše Metro.

Postanete samopouzdaniji

Ako znamo šta će nas seksualno zadovoljiti i s partnerom imamo odnos pun poštovanja i prihvatanja, lakše ćemo se opustiti i isprobati neke nove stvari ili pokušati da ostvarimo naše ili njegove skrivene fantazije. Neke žene mogu iskusiti orgazme tek kad dostignu određeno seksualno samopouzdanje, a to mogu samo s osobom s kojom se osjećaju opušteno i sigurno.

Možda će vam postati dosadno

I to je moguće. Rutina nas ponese i počnemo više pažnje da obraćamo na neke druge stvari, pa atmosfera u krevetu može da zahladni. U tom slučaju vrijeme je da poradite na intimnoj bliskosti, za šta je potrebno ono što ste već verovatno stekli, a o čemu smo pričali u tački 1 – komunikacija.

Uz malo truda i eksperimentisanja, sve se može spasiti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije