Šefovi kuhinja otkrili par trikova koji će vam poštedjeti živce

Radiosarajevo.ba
Šefovi kuhinja otkrili par trikova koji će vam poštedjeti živce
Arhiv / Ilustracija

Šefovi kuhinja otkrili su trikove koji vas mogu spasiti od kraha i neopreznosti u kuhinji...

Sve domaćice znaju koliko nezgodno može da bude kada zagori ručak ili se začini preprže i nakon toga izgube svoju svrhu.

Uz pomoć ovih savjeta možete sprečiti takve neprijatnosti:

1. Nikada nemojte da pretrpavate tavu kada nešto stavljate u nju. Bolje je da nabavite veću tavu, kako bi se krompirići ili povrće lijepo ispržiti i dobili zlatkastu boju i hrskavost.

2. Ako pravite zapršku, kuhajte dok ne počne mirisati na orašaste plodove.

3. Imajte na umu da crni biber "izgori" na temperaturi višoj od 160 stepeni. Zato ga dodajte na kraju pečenja.

4. Naučite neke osnovne kombinacije ukusa. Dobar način je da istražite malo historiju trgovine začinima i kako se koji pojavljivao u kuhinji.

5. Ako vam treba limunov ili narandžin sok za kuhanje, stavite voće na 30 sekundi u mikrovalnu da biste mogli dobiti više soka.

6. Ukoliko vam se desi da presolilte supu, spas potražite u oljuštenom krompiru koji ćete staviti u supu na 15 minuta. Ovo povrće će povući so u sebe.

7. Kada kuhate rižu, nemojte stalno dizati poklopac i provjeravati u kakvom je stanju, jer ćete dobiti kašastu smjesu, a ne rižu. piše Kurir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije