Saznajte šta se krije iza najomiljenijih mađioničarskih trikova (FOTO)

Radiosarajevo.ba
Saznajte šta se krije iza najomiljenijih mađioničarskih trikova (FOTO)
Mađioničari su pronašli i testirali način da zadrže djecu sretnom i oduševljenom. Gledajući sve te trikove i odrasli se zapitaju kako je to moguće.

Za sve koji žele saznati istinu, Bright Side otkriva šta se krije iza pet najpopularnijih čarobnih trikova.

Izvlačenje zeca iz šešira

Za izvođenje ovog trika trebate zeca, sto prekriven stolnjakom, komad tkanine i šešir. Uzmite kvadratni komad debele crne tkanine i vežite sva četiri ugla labavo. Postavite zeca unutar te improvizirane vreće. Objesite vrećicu na kuku koja se nalazi na strani stola koji je okrenut od vas tokom izvedbe ovog trika. Stolnjak mora biti tako uređen da onemogući publici da vidi zeca sa druge strane. Na početku izvedbe publici pokažite da nema ništa u šeširu. Zatim, stavite šešir na sto, s otvorom za glavu okrenutim na površinu stola. Sada dolazi najvažniji dio trika. Koristeći jednostavne pokrete, podignite šešir brzo s vrha i stavite vreću ispod šešira. Sada koristite neke pokrete koji pokazuju da ste dočarali nešto gore, izvadite šešir sa stola i otkrijte zeca publici!

Dim među prstima

Uzmi kutiju šibica i izreži kutiju sa strane gdje se pale šibice. Odvoji stvarno zapaljivu površinu od kartona obloge. Kada splaite dio kojim se pale šibice, prikupite ostatak proizveden sagorijevanjem. Ovaj bijeli fosfor ostatak je onog što morate iskoristiti! Polahko ga utrljajte na palac i kažiprst. Sada sve što trebate učiniti je da trljate prste zajedno kako bi mogli napraviti dim. Nakon što nastup završi, ne zaboravite oprati ruke!

Iskriviti kašiku

Da biste uspješno izveli ovaj trik, prvo mroate sakriti srebreni novčić među dlanvoima. Kada budete spremni da 'iskrivite' kašiku, pridržite novčić tako da se vidi samo jedan njegov dio. Postavite novčić na vrhu kašikice, tako da izgleda kao da držite kašiku. Pritisnite ovalni kraj kašikice od sto i pokušajte ostaviti utisak kao da ostavljate puno truda u savijanju kašike. Kako to radite, ispustite ručku sa stražnje strane ruke. Na vrhu će i dalje biti prikazan novac, što će izgledati kao da je tu počinje zavoj kašike.

Levitacija

Djevojka legne na dasku koju pridržava metalna šipka. Mađioničar stane tako da sakrije šipku, njegova pozicija, tj. koliko dobro sakrije tu šipku određuje u kojoj će mjeri trik biti uspješno izveden.

Cik-cak djevojka

Ovaj trik je veoma jednostavan. Kada asistentica uđe u kutiju, okreneti tijelo na stranu tako da kada ulaze oštrice u kutiju sigurno maše tijelo. Kada se izgura srednji dio kutije, asistentica mora da izbaci samo ruke sa tom kutijom, a kutije, pošto su ivice ofarbane crnom bojom, samo prividno idu u cik-cak položaj jer djevojka i dalje stoji u kutiji savršeno ravno i bez problema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije