Savršena seksi poza i za one umorne i za one malo lijene

Radiosarajevo.ba
Savršena seksi poza i za one umorne i za one malo lijene
Foto: Pixabay / Ilustracija

Savršena seksi poza i za one umorne i za one malo lijene. Spooning, ili položaj kašike, nikad ne dobije zasluženu pozornost, a upravo je taj položaj najudobniji i najbolji, ako niste baš u formi, malo ste lijeni ili umorni - no ipak željni ljubavi.

"To je vrlo slatka i intimna pozicija. Ostajete blizu i zagrljeni, a nije da se baš preznojite", kazala je seksualna terapeutkinja Vanessa Marin za Huff Post.

"Pogodna je i za žene, jer im je također lako doseći klitoris, njima ili njihovim partnerima", napomenula je.

Prema nekim istraživanjima čak 36 posto žena treba neku vrstu stimulacije klitorisa kako bi postigle orgazam tokom seksa, piše 100posto.

Nazad na onaj 'lijeni' dio priče: logistički, vrlo je jednostavno smjestiti se u kašiku. Oboje samo legnete na stranu, lica vam gledaju u isto smjeru, a partner(ica) u koju će se penetrirati trebala bi biti sprijeda. Osim malenog manevriranja na početku, pogotovo ako postoji razlika u visini, ova pozicija iziskuje vrlo malo energije od oba partnera. Partner koji je više umoran može biti miran, jer 'sav posao' može obaviti bilo tko od partnera.

Spunanje bez seksa također je omiljena aktivnost bliskih parova. Kada se zagrlite u položaju kašike ispušta se oksitocin (nazivaju ga i hormonom maženja), od kojeg se osjećamo bolje i zaljubljenije. A taj je hormon zaslužan i za društveno zbližavanje, tako da ste nakon svake seanse 'kašikanja' malo bliži sa svojim partnerom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije