Sarajevo Food Dictionary predstavlja Winter Edition i slavi prvi rođendan

Promotivni tekst
Sarajevo Food Dictionary predstavlja Winter Edition i slavi prvi rođendan
Četvrti broj Sarajevo Food Dictionary publikacije bit će svečano predstavljen 22. decembra 2018. godine, odnosno prvi Winter Edition, s obzirom da izdanje prerasta iz kvartalnog gastro vodiča u pologodišnju publikaciju.

No, prije predstavljanja SFD Winter Edition i proslave svog prvog rođendana, Sarajevo Food Dictionary je za svoje pratioce i goste eventa priredio decembarska druženja koja započinju u srijedu 5. decembra 2018. sa već rasprodatim drugim u nizu „Noć divljači“ u restoranu Lovac.

Za dame slijedi drugi po redu New York Brunch uz jedine mimoza koktele u gradu koji će se ponovno održati u Klubu 1, uz mala iznenađenja za sve gošće za radosni početak prazničnog decembra, dok će za sve ljubitelje i vjerne pratioce radionica zdravog kuhanja Sarajevo Food Dictionary-a biti organizovana i posljednja radionica uz prezentaciju i degustaciju veganske kuhinje i prvom zdravom veganskom koncept restoranu „Zdravo“ na kojoj će učesnici 18. decembra 2018. naučiti pripremu veganskih jela u četiri slijeda i imati ih priliku svakako i sami degustirati u radnoj atmosferi i uz najbolja domaća vina.

Detaljnije informacije o SFD eventima možete pronaći na Facebook stranici Sarajevo Food Dictionary.

„Opraštamo se od 2018. uz druženje i ljubav prema hrani i već pripremamo evente nakon praznika za januar 2019. Decembar je poseban mjesec za nas jer je u znaku slavlja i naših početaka. Prva godina Sarajevo Food Dictionary-a je bila više nego uspješna. Ostvarili smo četiri printana izdanja od kojih zadnja dva na zavidnim tiražima od 25.000 primjeraka, izbacili prvu gastro aplikaciju u vidu vodiča u BiH koja u januaru čeka novi release uz velike promjene koje će korisnicima učiniti uživanje u sarajevskoj hrani još jednostavnijim i lakšim, održali smo 20 tematskih evenata tokom ove godine gdje smo gastro gurmanima i smjelim ljubiteljima novih iskustava predstavili prvi put u Sarajevu Detox Nights, brendove Gluten free evenata, Comfort food, Noći divljači, prvog New York Brunch-a u Sarajevu.

Započeli smo radionice zdravog kuhanja koje održavamo jednom mjesečno i već smo u finalnim fazama pripreme naše četvrte 'grane' aktivnosti Sarajevo Food Dictioanry Experiences u kooperaciji sa Fress, a riječ je o prvom ambijentalnom internacinolanom finger food cateringu u Sarajevu, kapaciteta do 200 ljudi gdje će se predstaviti 6 World Experience menija i jako se radujemo ovoj novoj avanturi koju ćemo publici predstaviti u februaru 2019. godine.“

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije