Trebate samo sapun za ruke: Trik uz koji će štikle postati udobna obuća

Radiosarajevo.ba
Trebate samo sapun za ruke: Trik uz koji će štikle postati udobna obuća
Govorite sebi da će se vaše prelijepe cipele vremenom prilagoditi stopalima, ali sedmicama kasnije vaša stopala su bolna i puna žuljeva, a flasteri su kratkotrajno i pomalo ružno rješenje. Šta ćete uraditi?

Ne morate trpiti, barem ne kada su u pitanju cipele.

Neki vjeruju da će se cipele ako ih napunimo papirom, ili kesom vode, pa ih potom stavimo u zamrzivač, da će se usljed zamrzavanja vode raširiti i tako dobiti novi udoban oblik za naša stopala.

Ali zašto širiti cijelu cipelu i mijenjati joj njen savršeni oblik, zbog samo jednog iritirajućeg žulja na stopalu?

Poznata modna urednica Lynne McKenna savjetuje da je dovoljno samo utrljati malo sapuna na dio cipele koji stvara problem, piše The Sun.

"Ovo je jedini ali i najbolji način, naročito ako se radi o najnovijem paru cipela. Na ovaj način nećete oštetiti ili uništiti cipele", kazala je McKenna.

McKenna savjetuje da je ovo najbolje uraditi noć prije nego ćete ih nositi, kako bi se sapun apsorbirao, a cipela se desila magija i cipela potom omekšala.

Ukoliko ovo ne riješi vaš problem, onda je vjerovatno da ste jedna od onih koja bira pogrešan broj cipela, tvrdi McKenna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije