Sahranjena u sanduku koji je u obliku kutije za čaj

Radiosarajevo.ba
Sahranjena u sanduku koji je u obliku kutije za čaj
FOTO: BPM Media / Tina Watson sahranjena u sanduku koji je u obliku kutije za čaj

Tinu Watson iz Ujedinjenog Kraljevstva su sahranili u mrtvačkom sanduku koji je u obliku kutije za čaj. Zašto se to desilo postoji jedan razlog.

Watson je pila i do 40 šalica čaja dnevno. Zbog toga je zamolila svoju kćerku Debs Donovan da bude sahranjena na taj način, piše portal Unilad.

Donovan je istakla da je to bila posljednja želja njene majke dodavši:

"Imala je čudan smisao za humor i pila je 30 do 40 šalica čaja dnevno. Jednostavno je voljela taj napitak."

Prema njenim riječima, majka je bila uvijek nasmijana osoba uprkos tome što se u dva navrata borila protiv raka i što su joj obje noge bile amputirane.

"O kovčegu smo razgovarale nakon sahrane ocu koja se desila prije nekoliko godina. Samo je rekla: 'Želim biti sahranjena u kovčegu koji izgleda kao kutija za čaj...' Obje smo se nasmijale tome. Kazala mi je da je smrtno ozbiljna po tom pitanju. Tako da smo to uradili", prisjetila se Donovan.

Watson je sahranjena u britanskom Leicesteru i to onako kako je željela. Kako je istakla njena kćerka, nije dopustila da joj bolest utiče na smisao za humor.

"Jedna noga joj je amputirana nakon što se pojavila infekcija uzrokovana ujedom insekta kada je bila u Španiji prije 14 godina. Druga noga joj je amputirana nakon što se infekcija proširila. Ali, to je nije sputavalo. Uvijek je to posmatrala sa vedrije i smiješnije strane, čak i onda kada to uopšte nije bilo smiješno", naglasila je Donovan.

Paul Pender, koji je bio zadužen za sahranu, poručio je:

"Bio je to jedan od najneobičnijih zahtjeva. Sretni smo što smo ga mogli ispuniti..."

Kćerka Tine Watson je rekla da "zna da gleda ono što se dešava i da se smijala izgledu njenog kovčega. Kasniji ću otići kući i popiti šalicu čaja za mamu", navodi Unilad.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije