Riješite se omraženog sala oko struka u samo šest dana

Radiosarajevo.ba
Riješite se omraženog sala oko struka u samo šest dana

Koliko vam se puta dogodilo da se ujutro pogledate u ogledalo i sviđa vam se što vidite, a već poslijepodne ili navečer primjećujete kako vam je trbuh gotovo dvostruko veći?

Razlog za to su vaše dnevne navike koje izazivaju nadutost, a time i vizuelno povećavaju trbuh. Ako želite u samo šest dana smanjiti masne naslage oko struka i uskočiti u omiljeni komad odjeće bez straha, pridržavajte se sljedećih pravila:

Smanjite unos soli

Sol jelu daje bogatiji okus, ali ovaj začin zadržava vodu u tijelu, što uzrokuje osjećaj nadutosti, a time i povećava vaš trbuh. Dakle, slane grickalice i brza hrana zabranjeni su tokom sljedećih šest dana.

Smanjite unos ugljikohidrata

Bijeli hljeb za doručak, riža ili tjestenina za ručak mnogima su dio svakodnevne prehrane. Ali ove namirnice prepune su ugljikohidrata, te nisu prijatelji vaše linije ni trbuha i zato ih izbacite iz prehrane.

Za doručak radije jedite hranu bogatu proteinima poput jaja i sira, a za ručak naglasak stavite na povrće ili rižu, pripremite integralnu. Ako ipak ne možete izdržati bez hljeba, konzumiraj onaj integralni.

Zaboravite na mlijeko

Intolerancija na laktozu može izazvati probleme s probavom i snažan osjećaj nadutosti. Ako niste sigurni da spadate u ovu grupu, probajte barem na sedam dana izbaciti mlijeko iz prehrane. Kafu obogati sojinim ili bademovim mlijekom, a umjesto čaše mlijeka popijte jogurt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije