Riječ kuhara: Koju hranu bi trebalo izbjegavati u restoranima?

Radiosarajevo.ba
Riječ kuhara: Koju hranu bi trebalo izbjegavati u restoranima?
Pixabay / Ilustracija
Sve što su ovi konobari i kuhari rekli logično je, no lako je zaboraviti na zdravu logiku ako vam se u tom trenutku jede nešto specifično. Ovu hranu bolje je izbjegavati, kažu oni.

Koju hranu bi trebalo izbjegavati u restoranima?, pitanje je na koje je odgovorilo velik broj kuhara i radnika u restoranima na websiteu Quora, prenosi Daily Mail. 

Evo što kažu: 

"Osobno, ako sam 30 km udaljen od mora ne naručujem morske plodove." (Steve Lazarus)

"Izbjegavam naručivati steakove u restoranima koji nisu specijalizirani za njih. Razmažen sam jer sam radio u mnogima od njih i ako nisam u steak houseu obično se razočaram. Također, izbjegavam morske plodove osim ako nisam na mjestu poznatom po njima ili negdje gdje znam da nabavljaju svježu ribu i morske plodove."  (Sean Quinn, trenirani chef, 10 godina iskustva od pubova do hotela)

"Ako ste u kineskom restoranu, izbjegavajte ne-kinesku hranu. S razlogom su specijalizirani. Jednom sam naručio pire krumpir i dobio sam nešto što je bilo 75 posto bijelo brašno." (Leonard Hiad)

"Jedan od mojih šefova mentora savjetovali su mi da NIKAD ne naručujem "specijalitete kuće". Kaže da se specijaliti obično rade od ostataka stare hrane koje se žele riješiti." (Janera Soloven, trenirani chef)

"Ako odete na ribu nedjeljom, vjerojatno neće biti svježa." (Joran Karlsen, studirao na Culinary Arts) 

I sam Anthony Bourdain izjavio je da nikad ne bi jeo ribu nedjeljom jer većina vlasnika nabavlja hranu za vikend četvrtkom ili petkom, prenosi 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije