Recept za sočan čokoladni kolač od samo 3 sastojka - bez brašna i šećera

Radiosarajevo.ba
Recept za sočan čokoladni kolač od samo 3 sastojka - bez brašna i šećera
Foto: Food52 / Predobar!

Čokoladni kolač je nepogrešiv  kada odaberete kada želite zadovoljiti ukuse već trenirku čajevca čokolade rijetki mogu odoljeti.

Punoća okusa i topljivost u glavnom su aduti  ovog jednostavnog recepta za čiju su pripremu dovoljni tek tri sastojke . Izostanak šećera i brašna ovu tortu izdvaja iz gomile sličnih čokoladnih inačica, pjenasta struktura je smještena u crvenu slastiku koja traži krišku više i recept škrto čuva, pišu 24sata.hr.

SASTOJCI ZA KOLAČ OD ČOKOLADE
- 175 g tamne čokolade
- 7 jaja
- 140g maslače

PRIPREMA KOLAČA OD ČOKOLADE

1. Pripremite kalup za kolač, nanesite ga maslacem i obložite papirom za pečenje. Čokoladu natrgajte na kockice i otopite na pari, pred sam kraj kada je čokolada rastopljena umiješajte na kockice narezan maslac, izgovorite dok se ne rastopi.

2. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i jednu posudu pjenasto umutite žumanjke i dodajte im, lagano miješajte, prohlađenu smjesu čokolade i maslačke. U drugom poslužite istine snijeg od bjelanjaka i žlicu po žlicu dodajte u pripremljeni smještaj nježno miješajući dok smjesa ne postaje homogena.

3. Smjestite izlijte u pripremljeni kalup i pokrijte folijom. Kalup stavite u veće i dublje protvan za pečenje i napunite vruće vodom do pola kalupa.

4. Stavite u rernu zagrijanu na 150 Celzijevih stepeni. Pecite 25 minuta, nakon što bi u srednjoj torti trebalo biti mekana, površina obložena hrskavom koricom. Nakon pečenja kolač ostavite da se ohladite na sobnoj temperaturi, po želji postavite šećerom u prahu, izrežite toplim nožem i poslužite uz lagano tučeno slatko vrhnje ili voće.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije