Čaj i domaći keksići: Recept za odlične slatkiše

Radiosarajevo.ba
Čaj i domaći keksići: Recept za odlične slatkiše
PrtScr / Sjajni domaći keks

Potrebno je (za keks):

120 grama maslaca

300-400 grama brašna

1 jaje

150 grama šećera u prahu

50 grama tamnog kakao praha

malo soli

četvrtina kašičice sode bikarbone (može i prašak za pecivo)

Za nadjev:

80-100 grama maslaca

ekstrat vanile

150 grama prah šećera

Priprema:

Umutiti maslac sa šećerom. Dodati jedno jaje, kakao, malo soli, brašno sa sodom bikarbonom i zamijesiti glatko tijesto. Staviti u kesu pa u zamrzivač da se malo ohladi. Razviti na pola centimetra, pa vaditi keksiće i ređati u pleh koji ste obložili pek papirom. Peći na 200 stepeni oko 15 minuta, piše stvarukusa.rs.

Umutiti ostatak maslaca sa šečerom u prahu i dodati vanilin šećer da bude pjenasto. Ohlađen keks mazati nadjevom i spajati dva keksa.

Keks može duže da stoji, a odlično ide uz kafu i čaj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije