Razlozi zbog kojih vaše obrve izgledaju loše

Radiosarajevo.ba
Razlozi zbog kojih vaše obrve izgledaju loše

Svaka žena sanja o savršenim obrvama, izdignutom luku i idealnoj gustini i boji, ipak to je teško postići. Zato većina žena pretjera u čupanju suvišnih dlačica. Kada jednom postignete oblik koji želite, ne mijenjajte ga.

Važno je da vaše obrve budu što “prirodnijeg oblika” jer on prati liniju vašeg lica.

1. Pretjerano čupanje

Jednom kada dobijete željeni oblik obrve, više ga ne smijete dirati, što znači da jedine dlačice koje morate čupati su one oko vaših obrva, odnosno one koje se ne uklapaju u njihov željeni izgled. Nemojte pretjerivati i ne zanosite se čupanjem jer jednom kada stanjite obrve teško ćete vratiti njihovu prirodnu formu.

2. Ignoriranje prirodnog luka

Svaka žena sanja o obrvama koje se završavaju visoko iznad kapka, kakve imaju samo rijetke sretnice. Upravo zato mnogi se odlučuju za čupanje završetka obrve i nadopunjavanje novog luka olovkom. To je velika greška koja nikako ne može da izgleda prirodno. Prirodni luk rasta dlačica prati vaše lice i zato ga ne smijete poremetiti. On se može lijepo oblikovati i prilagoditi vašim željama, ali nikako u potpunosti promijeniti.

3. Pretjerivanje iscrtavanja olovkom

Olovka za obrve je idealno kozmetičko pomagalo za popunjavanje praznina unutar postojećeg luka obrve ili nijansiranje dlačica kako bi se postigao naglašeni efekat. Isto tako, olovka ne služi za iscrtavanje dlačica niti za “ispravljanje” oblika obrve. Osim što je takva pogrešna tehnika oblikovanja obrve vrlo vidljiva i ne djeluje prirodno, postoji opasnost od razmazivanja olovke, piše Espresso.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije