Samopročišćenje: Probajte ljetnu detoksikaciju misli

Radiosarajevo.ba
Samopročišćenje: Probajte ljetnu detoksikaciju misli
Foto: Pixabay / Ilustracija

Detoksikacija i anticelulitne masaže bile su aktuelne mjesec dana prije odlaska na godišnji, kao u reprizi navika koje ponavljamo svake godine. Ipak, jednu detoksikaciju Atma.hr predlaže kao posebnu, a  to je pročišćenje misli. Taj detoks misli pokazuje se, naime, odličnim upravo u vrijeme godišnjih odmora.

U to vrijeme opuštanja, nakon svih onih gorkih čajeva za mršavljenje tokom proljeća, nakon svih onih ubrzanih dijeta kojima ste se spremali za ljeto, nakon svega toga žurnog i iznuđenog eto ga – ljeto, smiraj, opuštanje i idealno vrijeme da konačno ostanete malo sami sa svojim mislima, sami sa sobom, da se posvetite sami sebi i odagnate sve one tupe i glupe jurnjave, intrige i ogovaranja.

Jer, sve je to samo naplavina “spasonosnih formula” koje vam nikakav spas ne nude i život vam, zapravo, čini još težim, koliko god bježali od njega.

Zato vam treba – detoks misli. Duhovno samopročišćenje.
Opušteni, uz more, uz neki potok, u šetnji kroz hladovinu neke šume, razmislite – nije li život uistinu lijep, nije li svijet, svemu uprkos, ispunjen ljepotom.

Čim počnete misliti u tom smjeru, učinili ste prvi korak. Drugi je – disanje. Takvom pozitivnom pogledu na život i svijet, dodajte pravilno disanje – udisaj od 3-5 sekundi, toliko i za izdisaj, duboko, iz samog stomaka. Ponovite to 3-4 puta za početak, kasnije čete doći i do idealnih deset ponavljanja.

Ne zaboravite pri tome da je za pravilno disanje važno i pravilno držanje tijela i rad mišića trupa koji sudjeluju u disanju. Vaša kralježnica će vam biti zahvalna, a i sami ćete osjetiti povećano samopouzdanje.

Dakle, usredotočeni na lijepe strane života i usredotočeni na pravilno disanje, ostajete sami sa sobom, smireni, u blagoslovljenim trenucima pročišćenja, piše Atma.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije