Pripazite se ove hrane: Zbog određenih sastojaka ubijaju želju za seksom

Radiosarajevo.ba
Pripazite se ove hrane: Zbog određenih sastojaka ubijaju želju za seksom
Instagram / Rihanna

Vjerovatno znate šta su afrodizijaci, i čemu oni služe.

To je hrana od koje "raste" želja za seksom. Isto tako, možda niste znali, ali postoji hrana od koje seksualna želja naglo pada. Vjerovatno će vas iznenaditi o kojoj se hrani radi.

Ovo je hrana koja ubija želju za seksom.

Mliječni proizvodi

Svi mliječni proizvodi u sebi mogu imati hormone koji onda utječu na prirodnu proizvodnju hormona u tijelu. S druge strane, kalcij je dobar za  tijelo, a može i poboljšati želju za seksom.

Soja

Soja je odlična za tijelo, ali može utjecati na libido i to negativno. Ona čak može kod muškaraca smanjiti razinu testosterona, kao i broj spermija.

Kokice iz mikrovalne

Iako ni jedan film ne može proći bez grickalica, posebice kokica, one iz mikrovalne nisu baš zdrave, a i loše djeluju na seksualni život. Kod muškaraca također utječu na broj spermija.

Dijetalni sokovi

Dijetalni sokovi imaju jako puno umjetnih šećera koji onda smanjuju razinu serotonina (utječe na zadovoljstvo), a to znači i manje užitka u seksu, piše Insider.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije