Prijedlog za nedjeljni ručak: Pohovani palačinci s piletinom i gljivama

Radiosarajevo.ba
Prijedlog za nedjeljni ručak: Pohovani palačinci s piletinom i gljivama
Za idelan nedjeljni ručak preporučujemo vam da napravite pohovane palačinke s piletinom i gljivama.

Napravite palačinke kao odlično toplo predjelo i iznenadite ljude koje volite.

Sastojci:

- troje jaja
- 100 ml kisele vode
- 300 ml mlijeka
- dvije kašike otopljenog putera
- 250 gr brašna
- malo soli
- malo šećera

Fil:

- 500 gr pilećih prsa
- 300 gr šampinjona
- jedno jaje

Način pripreme:

Zamutiti palačinke od jaja, kisele vode, mlijeka, istopljenog putera, malo soli, sećera i brašna. Od smjese dobijete 10 palačinaka. Pileće meso skuhajte pa ga nakon toga dobro isitnite nožem. Na malo maslaca prodinstati meso, dodati sitno sjeckane gljive, malo bibera i začina od sušenog povrća.4

Kad je izdinstano skinuti s ringle i u to umješati sir i jedno jaje. Fil stavljati na palačinke, preklopiti ih sa jedne i druge strane, urolati, uvaljati u brašno, jaja i mrvice i pržiti na ulju.

Prijatno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije