Recepti / Pravi jesenji kolač: Kruške, med i orasi

22. 10. 2019. u 20:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares:13

Kruške su vrlo sočne, a vjerovatno ih rijetko stavljate u kolače. Isprobajte ovaj baka Jelin recept, oduševiće vas, piše Prva.rs.

Potrebno je:

3 jaja

3 kašike brašna

3 kašike ml. oraha

1/2 praška za pecivo

50 ml mlijeka

50 ml ulja

100 gr šećera

50 kg krušaka

2 pune kašike meda

1/2 kašičice kurkume

malo suvog groždja

Priprema:

Umutiti jaja dodati brašno i prašak za pecivo, mlijeko, ulje,orah i sve dobro izjednačiti. Med podgrijati, dodati kurkumu. U koliko je ne volite izbjegnite.. Tepsiju obložiti pek papirom pa na dno sipati med.

Kruške oljuštiti i isjeći na kriške. Poredati u med pa preliti umućeni jajima. Peći na 200 stepeni C oko 50 min

Prohladiti i okrenuti tepsiju na tanjir... sjeći i sladiti se... Fantastičan sočan osvježavajući.

NEMA KOMENTARA