Pivo dijeta osvojila svijet: Mršavite dok se osvježavate

Radiosarajevo.ba
Pivo dijeta osvojila svijet: Mršavite dok se osvježavate
Pixabay / Ilustracija
Pivo je jedno od najomiljenijih alkoholnih pića diljem svijeta, te ga vrlo često njegovi ljubitelji nazivaju namirnicom, odnosno hranom.

Još od davnina se preporučuje konzumiranje piva u umjerenim količinama, što je jako dobro za zdravlje i mršavljenje, no da li ste ikada čuli za takozvanu pivsku dijetu? Ona, začudo, potiče iz Francuske, zemlje vina, ali će sigurno prijati svim pivopijama.

Na 100 grama pivo sadrži otprilike oko - 3,6 posto ugljikohidrata, 0,46 proteina i mnoštvo vitamina i minerala - fosfor, magnezij, kalcij, željezo, cink, fluor i selen, vitamine B kompleksa, niacin, vitamin B6, pantotensku kiselinu, riboflavin i folnu kiselinu, prenosi IndexFit.

Ako pivo koje volite u prosjeku ima oko 170 kalorija, a dnevni unos kalorija ne smije biti veći od 2.000 - 2.200, te stoga pivo dijeta kaže: 4 do 5 piva kroz dan = 1.000 kalorija. Ostatak dozvoljenog unosa kalorija jednostavno zamijenite hranom, odnosno, obavezno je da uz pivo obavezno grickate meso i hljeb.

Također, preporučuje se da pobornici ove dijete između obroka piju dosta vode i jedu puno voća i povrća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije