Osobine / Pet tipova muškaraca koji nisu dobar "materijal" za ozbiljnu vezu i brak

11. 06. 2019. u 15:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

S kim ćemo stupiti u ozbiljnu vezu ili brak nije mala stvar, a da li ste se ikada zapitali kakvim muškarcima ne bi trebalo dati šansu?

U bračnoj zajednici traži se vjernost, iskrenost, predanost, spremnost na kompromise i stavljanje sebe na drugo mjesto.

Neki muškarci tih kvaliteta jednostavno nemaju, a evo kojih je to šest tipova muškaraca koji nisu poželjni za braka.

Muškarac koji vam je slomio srce i nikada se zbog toga nije ispričao

To što on vas vidi skupa do kraja života i u sretnom braku ne znači da mu je žao što vas je nekad prije povrijedio. Iako svako može pogriješiti, biti sposoban priznati grešku i biti s nekim ko može napraviti to isto vrlo je važno za sretan brak, piše Zadovoljna.hr.

Nevjeran muškarac

Zabluda je da će se muškarac koji je u vezi bio nevjeran u braku odjednom preobratiti i biti vjeran. Pa čak i ako bude tako, takvom muškarcu nikada nećete moći vjerovati u potpunosti. A kakav je to onda brak?

Egoističan muškarac

U ljubavi i braku nekad same sebe morate staviti na drugo mjesto. Muškarci koji su previše okupirani sobom i sami sebi (uvijek) najvažniji nisu sposobni vaše potrebe nekad staviti na prvo mjesto, zbog čega nisu dobri bračni suputnici.

Prevarant

Muškarac koji zezne nekoga kako bi došao do brze i lake zarade, pa bio to i njegov zao šef koji je to zaslužio, nije osoba kojoj možete vjerovati. Pa i ako to nikada ne bi napravio vama, nikada ne znate kada biste vi mogli nastradati zbog njegovih djela.

Lijenčina

Suprotna krajnost radoholičaru je lijenčina. I ako je trenutačno nezaposlen, vašoj vezi može pridonijeti ako na sebe preuzme kućanske poslove, brigu o djeci i slično. Koja žena želi supruga koji samo sjedi na kauču, gleda TV i ništa mu se ne da?

NEMA KOMENTARA