Pet tačaka na tijelu gdje je neophodno nanijeti parfem

Radiosarajevo.ba
Pet tačaka na tijelu gdje je neophodno nanijeti parfem
Pixabay / Parfemi / Ilustracija
Trajnost mirisa zavisi ne samo od onoga što koristite – bilo da je u pitanju toaletna voda ili parfem, već zavisi od toga da li pravilno koristite parfem.

Marilyn Monroe je govorila da prije nego što ode na spavanje „obuče“ samo nekoliko kapi parfema na “vrućim” tačkama tijela.

Kosa

Mary Kate i Ashley Olsen su poznate između ostalog i po liniji parfema. Na jednoj od konferencija za novinare, djevojke su otkrile tajnu kako produžiti trajnost mirisa, čak i najslabijeg.

Jednostavno – stavite parfem na kosu. Sakupite kosu u naprskajte malo parfema. Zatim je pustite, a parfem će se naći po celoj dužini. Parfimeri kažu da kosa, naročito vlažna, najbolje čuva miris.

Tačke iza ušiju

“Vruće” tačke na tijelu su one gdje je koža najtanja i gdje su vene odmah ispod površine kože. Ove tačke su idealne za nanošenje parfema.

Unutrašnja površina lakta

Kao i u području iza ušiju, parfem na unutrašnjoj površini lakta “zvuči” najsjajnije. Par kapi dovoljno je da vaš omiljeni miris traje cio dan. Ovaj miris neće biti nametljiv.

Oblast pupka

Marilyn Monroe je uvijek koristila parfem u oblasti pupka, mislila je da je veoma seksi i miris je bio uzbudljiv. U ovoj zoni temperatura tijela je najviša, tako da su note parfema najjače. Prije upotrebe parfema blizu pupka, uvjerite se da nemate alergije na njih.

Poleđina koljena

Na poleđini koljena, dolazi do stalnog zagrijavanja jer dok hodate, zagrijavate kožu. Posebnost ove zone je da se vazdušni tokovi kreću odozdo prema gore. To jest, nećete osjetiti svoj parfem, ali će ljudi u vašoj blizini osjetiti prijatan trag mirisa nakon vašeg odlaska. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije