Savjeti / Pet boja koje najbolje pristaju plavušama

17. 07. 2017. u 14:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Iako su neka istraživanja osporila tvrdnju kako muškarci više vole plavuše, niko ne može negirati činjenicu da ima nešto u plavušama što ih čini erotičnim, bar na prvi pogled.

Kao što odjećom možete da naglasite seksepilnost tako što ćete akcentirati dijelove tijela koji su vaši glavni aduti, ali i kamuflirati mane, isto tako možete određenom bojom naglasiti svoju platinastu, blondi kosu.

Pročitajte kojih je to pet boja koje najbolje izgledaju na plavušama.

Metalik

Bilo da preferirate klasičnu srebrnu, ili zelenu metalik, metalik sjaj će vašoj plavičastoj kosi pružiti neki vikinški, anđeoski look.

Bijela

Da, bijela fantastično stoji i brinetama i crnkama (riđokosama ipak ne), ali čini nam se da u ljetnjem periodu, najbolje pristaje plavušama. Jer, preplanuli ten dodatno pojačava nijansu kose, a bijela samo još više pomaže da plavuše izgledaju kao boginje ljeta.

Neutralna nude

Veliki broj plavuša izbjegava nositi kreacije u nude boji plašeći se da će izgledati blijedo, nevidljivo, ali nude je krajnje elegantna boja i u paru s drugim može da izgleda prilično skupocjeno i seksi.

Pogotovo ako je uparite s crnom.

Pink

Bilo da je u pitanju neka, nježna pastelna nijansa ili ona jarka, neon pink, plavuše je nose na savršen i vrlo ženstven način. Pogotovo ako je ponesu u vidu neke damske haljine.

Intenzivna žuta

Mislimo da je intenzivno žuta savršena boja za platinaste plavuše.

Tagovi: kosa

NEMA KOMENTARA