Pet beauty pravila Rihannine vizažistice

Radiosarajevo.ba
Pet beauty pravila Rihannine vizažistice
Foto: Instagram / Rihanna

Priscilla Ono vizažistica je slavne pjevačice i članica tima za promociju njezinog Fenty Beauty brenda. Osim toga, godinama je radila u Sephorinom sektoru ljepote kao stručnjakinja za boje i nanošenje make-upa.

Nakon 14 godina karijere ušla je u Rihannin tim kao glavna vizažistica pa je otkrila i pet trikova pomoću kojih kožu čini savršenijom, a make-up dugotrajnijim.

1. Puder i ulje

Ako imate suhu kožu, u matte puder dodajte nekoliko kapi ulja za lice. Nakon što ga nanesete, vaša će koža biti prekrasna i nećete pritom osjećati zatezanje.

2. Highliteri

Highlighteri su važni kako bi se postigao sjaj, ali oni kremastiji su svakako bolji izbor. Kad su previše puderasti stvara se dojam kao da je koža prekrivena kredom. Kremasti joj pak daju prirodan izgled. Rihannin je trik primjena highlightera na jagodice, sljepoočice i na kraj obrve i to joj daje poseban sjaj.

3. Manje šminke

Za fotogeničnu kožu preporuča se što manje šminke jer se svaki višak na fotografijama jasno vidi. To znači što manje pudera u kamenu, a ako ga već treba biti onda je to onaj laganiji, koji brzo upija ulje i pristaje svakom tipu kože.

4. Gloss–bomb

Gloss-bomb jedan je od proizvoda za usne iz Rihannine linije. Budući da je on poput sjajila, no ne lijepi se, hidratizira i odlično miriše, koristimo ga i za piling. U sebi sadrži shea maslac, a nanošenjem i odstranjivanjem na usnama ostavlja mekanu kožu koja je k tome i nahranjena.

5. Maske

Najbolji prijatelji kože su maske. Iako je piling važan, nakon čišćenja će tek maska dodatno otvoriti pore, a osim toga će i make-up izgledati svježije, piše Elle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije